Arap Kadayıfı
Arap Kadayıfı halk arasında daha çok yassı kadayıfı olarak bilinmektedir. Türkiye'nin her bölgesinde bu tatlıyı görebilirsiniz evde yapımı da oldukça kolay ve yaygındır. Bütün kadayıf çeşitlerinde olduğu gibi Arap Kadayıfının da kalorisi yüksektir.
Arap Kadayıfı Malzemeleri- 1 kilogram yassı kadayıfı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 500 gram ceviz içi
Şerbeti için- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 2-3 damla limon suyu
Kızartmak için- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Arap Kadayıfı Nasıl Yapılır? Öncelikle bir kaba şerbet malzemelerimizi yani su ve toz şekeri koyup yaklaşık 10 dakika kaynatıyoruz daha sonra 2-3 damla limon suyunu ekledikten sonra ocağımızın altını kapatıyoruz.
Şerbeti soğuk olarak kullanacağımız için bir kenara alıp soğuması için bekletiyoruz. Daha sonra cevizleri sarımsak döveceğinde eziyoruz ve içine 1 çay bardağı toz şeker ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Yassı kadayıfları alıp içine şekerle harmanladığımız cevizden koyuyoruz ve poğaça şeklinde kapatıyoruz ve kenarlarını açılmaması için parmaklarımızla iyice eziyoruz. Bu aşamadan sonra kadayıfları yumurta ve yağ karışımına bulayarak kızgın yağda pişiriyoruz. İyice kızarttıktan sonra kadayıfları soğuk şerbetimize batırıp servis tabaklarına alabilirsiniz.
Tatlımız hazır afiyet olsun.
20.01.2024 13:53:10
Arap Kadayıfı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|