Afyon Ekmek Kadayıfı
Afyon Ekmek Kadayıfı adı üstünde Afyonkarahisar yöresine ait bir tatlı türüdür. Bütün kadayıf tatlılarında olduğu gibi şeker ve yağ içerdiği için kalorisi yüksek bir tatlıdır. Türkiye'nin her bölgesinde bu tatlı yapılmaktadır ve lezzetle tüketilmektedir. Evinizde çabucak ve kolayca yapabilir misafirlerinize bu lezzeti tattırabilirsiniz.
Afyon Ekmek Kadayıfı İçin Gerekli Malzemeleri- 1 adet hazır ekmek kadayıfı
- 5 bardak sıcak su
Şerbeti için- 5 Su bardağı su
- 5 su bardağı şeker
- Fasulye tanesi kadar limon tuzu
Servisi için- 1 kilogram kaymak
- 1 su bardağı ezilmiş ceviz
Afyon Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır? Hazır ekmek kadayıfını bir tepsi içine koyuyoruz.
Üzerine sıcak suyu dökerek kadayıfı tamamen ıslatıyor ve daha sonra üzerine başka bir tepsi kapatarak ekmek kadayıfının yumuşamasını bekliyoruz. Bu aşama yaklaşık 20 dakika kadar sürmektedir. Daha sonra ekmek kadayıfının suyunu süzüyoruz. Uygun bir kaba şerbet malzemelerini koyup kaynatmaya başlıyoruz 10 dakika kadar şerbeti kaynatıyoruz. Koyulaşmaya başlayınca içerisine limon tuzu atılır ve bir dakika sonra ocağın altı kapatılır. Daha sonra ekmek kadayıfının bulunduğu tepsiyi ocağa yerleştirin ve ocağın altını açın. Hazırda bulunan şerbeti ekmek kadayıfının üzerine dökmeye başlayın bu işlemi kadayıf şerbeti içerisine tam çekene kadar devam ettirin ve ocağınızı kapatın. Tatlınızı soğuması için bir süre bekletin ve üzerine kaymağını sürün onun üzerine ise ezilmiş cevizi serpiştirin.
Dilimleyerek servis tabaklarına yerleştirin.
Tatlınız hazır afiyet olsun.
19.01.2024 09:10:17
Afyon Ekmek Kadayıfı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|