Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır, Ekmek kadayıfı birçok şehirlerimiz de çarçabuk hemen herkesin fazla beğendiğinden kesin emin olduğumuz ve çoğunlukla marketten hazır alınıp kullanılan kaymaklı ekmek kadayıfı eviniz de yapabilirsiniz isterseniz. Kolayca yapabileceğiniz bir tarif vereceğim sizlere ayrıca bu tatlı en fazla Hatay bölgesinde yapılmaktadır.
Bütün şehirlerimizin her yerin de fazlaca yapılan ekmek kadayıfı bir tatlıdır. Ekmek kadayıfı bir tatlı olmasına karşın en çok sevilen şerbetli tatlıların arasında yer alan lezzettir. Ekmek kadayıfını yapmakta zorlanmayacaksınız hazırlanmak son derece meşakkatsiz bir lezzetli bir tatlı türüdür. Bugün size sevdiklerinizle doya doya yiyebileceğiniz ve nefsinizi yatıştıracak tatlı krizlerinizi kolayca atlatmanıza yardımcı olacak bir tatlıdır. Tatlıya doymak istiyorsanız bu tatlıyı tercih etmeniz için ekmek kadayıfının tarifini veriyorum kâğıdı kalemi hazırlayın. Muhteşem tatlımızı yapmaya başlayalım.
Ekmek kadayıfı hamurunu malzemeleri
20 gram yaş maya eğer yaş maya yoksa kuru mayada kullanabilirsiniz. Fakat yaş maya kullanırsanız hamur daha iyi kabaracaktır.
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı toz şeker veya pudra şekeri
2 çay bardağı süt
2 adet yumurta
300 gram un
Ekmek kadayıfı hamurumuzun kıvamını vermek için
2 su bardak pekmez
3,5 su bardak ılık su
Ekmek kadayıfın şerbeti için
5 su bardak toz şeker
5 su bardak su
Yarım limonun iki damla limon suyu
Ekmek kadayıfı hamurumuzun nasıl yapılır?
İlk olarak 5 su bardak toz şekerin yarısını tencereye koyup kaynatıyoruz ardından iki damla limon suyunu damlatıp istenilen kıvama gelince, azar azar suyunu ve kalan toz şekeri ilave ediyoruz.
Daha sonra ilk olarak fırınımızı 250 derecede önceden açıp ısıtalım. Hamur kaba içine, sütümüzü ılık olacak şekilde toz şekerini ve mayamızı eritiyoruz. Ardından içerisine diğer malzemelerimizi ekleyerek ekmek kadayıfı hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz. Kadayıf hamurunun meblağı gözünüze az geldiyse bir daha ki yaptığınızda ölçüleri artırabilirsiniz fakat bu kadarı da bir tepsi olmaktadır. Eğer kadayıf hamuru fazla olduysa, hamuru ikiye keserek pişirilebilir, diğer parçayı da buzluğa atıp daha sonra yapabilirsiniz.
Hazırladığımız ekmek kadayıfı hamurumuzu 40 cm genişliğinde bir metal tepsi olur ya da cam borcam da kullanmalısınız. Eğer daha ince olmasını tercih ederseniz isterseniz, daha büyük tepside yapabilirsiniz. Kadayıf hamurumuzu, tepsiye göre oklavayla açalım. Daha sonra yağladığımız tepsiye yerleştirip mayalanması ve kabarması için 1,5 saat bekleyiniz. Mayalanması olan ekmek kadayıf hamurunu altı ve üstü mükemmel bir şekilde nar gibi kızarana dek önceden ısıttığımız fırınımızda iyice pişiyoruz. Pişmiş kadayıf hamurumuzu iyice soğumasını bekliyoruz. Fakat bir gün bekletirseniz çok daha şaheser sonuç alacaksınız daha da lezzetli olacaktır. Sonraki gün kadayıf hamurumuzu daha geniş bir tepsiye alıp, hamurumuzun üzerine önceden hazırladığımız şerbeti ilave ediyoruz. Kadayıf hamurumuzun şerbeti döktükten sonra kabarması için bir dakika bekleyiniz. Şerbeti güzel bir şekilde emmesi için geniş tepsiye almayı unutmayınız. Kadayıf hamuru şerbetini emdikten sonra üzerine kaymak, krema veya dondurma koyarak ya da fındık, fıstık ekleyebilirsiniz damak zevkinize kalmış üstünü de süsledikten sonra güzelce dilimleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
19.01.2024 03:03:06
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
19 Yorum Yapılmış "Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır"
Pekmezi nerede ve nasil kullaniyoruz, lutfen yazarmisiniz Emine . 24.06.2017
Kanver : Hala yapılıyor Anadoluda bu tatlılar. Modern kültürün bize dayattığı yaş pasta, waffle vb tatlılar bizim geleneksel tatlilatimiza ulaşmamızı zorlastirsa da bu tatları yapan ve yiyen birçok aile var çevremde. 20.09.2018 09:16:23
Sadun : İyi akşamlar Emine hanım pekmez çok mucizevi ilaç gibi bir yiyecektir ayrıca kan oranınıda artırmaktadır. Keklerinizde, kurabiyelerinizde kullanabilirsiniz şeker yerine pekmez kullanarak lezzetli tatlılar elde edersiniz çokta sağlıklı olur şimdiden Afiyet olsun iyi akşamlar. 02.09.2018 23:47:20
Gerçekten eksik tarif pekmezin nerde kullanıldığı yazılmamış
Güler güler . 12.05.2018
Peyrev : Hamur yogrulurken az az su ve pekmezi katarız kivamini öyle ayarlariz yapılışı aşamasında eksiklik yapılmış haklısınız 21.08.2018 11:41:16
Alphan : Kadayıf hamurunu yaptıktan sonra tepsiye serme işlemi bitiyor hafif kızardıktan sonra 2 su bardağı pekmezi 3,5 su bardağı ılık suyla karıştırıp üstüne yavaş yavaş yedirerek döküyoruz ardından bekletiyoruz sonra şerbeti döküyoruz ve oldu afiyetle yenebilir 07.09.2018 23:26:03
Şerbeti sıcak mı dökeceğiz?
Ayrıca pekmezi kullanmadık,hamura mı katacaktık? Zeynep . 06.04.2017
Halef : Tatlı yaparken dikkat edilemesi gereken en önemli şey şerbet ve tatlı. Şerbet de tatlı da soğuk olmalı. Tatlı da dikkat edilmesi gereken diğer bir konuda hamura kıvam vermesi için pekmez kullanılır. 09.08.2018 22:29:52
Lâmih : Hamuru hazırlamak için içerisine tarifte de belirtildiği gibi 2 bardağı kadar pekmez konulup su ilave edilecek. Amaç hamurun tıpkı ıslak kek gibi kıvamında olması ve dağılmaması için eklenmelidir. Tarifte pekmez konusu anlatılmamış ancak siz hamur yoğrulurken ilave etmeyi unutmayın. 30.08.2018 13:48:55
O fırını hamuru yoğurmadan açtın 2 saat calistirdin mi gerçekten Gülsüm . 10.05.2018
Diğer yorum yapanlar için teşekkürler, yoksa bir ben miyim diye dertlenmiştim.
Bu yanlışın yanlışı bir tarif, işin kötüsü de bir sürü yerde aynen kopyalanmış. Yazık. Tahir . 11.04.2018
Pekmez ve suyu hamura mi katıyoruz Esms . 25.03.2018
Arkadaslar ben yaptım , verilen un miktarı az bu malzemeye göre 4,5 bardak un aldı... bilginize Deniz . 10.01.2018
Hamuru oklavayla açalım demişsin de cıvık bir hamur oluyor verdiğin malzemelerle ne oklavasi saçma sapan tarifler ordan burdan kopyala yapıştır Yapa Yapa saçma sapan tarifler çıkıyor. Saçma sapan . 21.12.2017
ben bundan birşey anlamadım ama yapmaya çalışıyorm nasıl olacak merak içindeyim deneyen varmı serap . 05.12.2017
Pekmezli serbetı ne zaman koyacağız normal şerbetten önce mı koyacağız lütfen cevap verin Havın . 26.09.2017
Şerbeti önce hazırlayıp pisen hamurunu birgün beklerse daha güzel olur diyorsun nasıl olucak ikiside soguk elif . 24.06.2017
Hamuru kıvama getirmek için pekmezi nerede kullandığınızı yazmamışsınız birde fırını açın diyorsunuz sonra hamuru 1.5 saat bekletin diyorsunuz tarifi bir daha gözdengeçirin bence Nalan . 17.05.2017
Pek bisey anlayamadim pekmezi koymadilar ilk basta sekerin yarisini kaynatyoruz diyor suyundami yarisini kullaniyoruz filiz . 30.04.2017
Şerbet sıcak olarak dökülse daha iyi olur şekerin erimesi gerekli Ömer ok . 11.04.2017
2 su b. ve 3.5 su b. pekmez ne i;e yariyor? Mehmet . 21.07.2016
Pekmezle suyu hamurun icine mi katiyoruz yoksa onuda ayrıca serbetliyomuyuz Tatlıcı . 28.06.2016
Merahaba,
Taş kadayıf hamuru nasıl yapılır? tuyan böe . 25.04.2016
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024