{ "title": "Yufkalı Kadayıf Dolması", "image": "https://www.kadayif.gen.tr/images/yufkali-kadayif-dolmasi.gif", "date": "20.01.2024 19:53:06", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Yufkalı Kadayıf Dolması, özel günler için ideal bir şerbetli tatlı seçeneğidir. Özellikle ramazan ayında iftar sonrasında tatlı tüketmeyi sevenler bu tarifi hem görsel açıdan hem de lezzet bakımından tercih edebilirler. Yine bu tarifi dileyen günlük yaşamı içerisinde hazırlayıp, iki gün içerisinde tüketebilirler. Şerbetli bir tatlı olduğu için buzdolabında saklanması uygun değildir. Cam ve kapaklı bir kap içerisinde iki gün boyunca oda sıcaklığında bekleyebilir.

Malzemeleri
Şerbeti için
Nasıl Yapılır?

Tatlının hazırlığına şerbeti ile başlamalıyız, çünkü şerbetin soğumuş olması gerekmektedir. Derin bir tencerenin içerisine suyu ve toz şekeri ilave edip, 10 dakika boyunca kaynatalım. Süre sona erdiğinde şerbetin içerisine yarım limonun suyunu sıkalım ve soğuması için şerbeti serin bir alana kaldıralım. Düz bir zeminin üzerine baklava yufkalarını üst üste koyalım ve sigara böreği mantığında olduğu gibi yufkaları üçken keselim. Derin bir kâsenin içerisine cevizleri ve kadayıfları koyup hem karıştıralım hem de kadayıfları el ile biraz didikle yelim. Bu işlem sayesinde dolmanın içerisinde herhangi bir hamurlaşma olmayacak ve içi çıtır çıtır olacaktır. Kesmiş olduğumuz üçken yufkanın geniş kenarına bir tutam cevizli kadayıftan koyalım ve sigara böreği gibi saralım. Diğer yanda kızartma tavasının içerisine sıvı yağı koyalım ve yağın kızmasını bekleyelim. Dolmaların her yeri iyice kızardığında dolmayı soğumuş olan şerbet kabına bırakalım. Şerbetin içerisinde 1 dakikaya yakın çevirmek şartı ile bekletelim ve şerbetten çıkartalım. Sunum yapacağımız kabın içerisine alalım ve üzerine dövülmüş Antep fıstığı serpelim. İsteyenler sunum esnasında kaymak veya vanilyalı dondurmada kullanabilirler.

Afiyet olsun.
" } ] }