{ "title": "Yassı Kadayıf", "image": "https://www.kadayif.gen.tr/images/yassi-kadayif.gif", "date": "20.01.2024 06:56:31", "author": "Abdultaha DEMEZ", "article": [ { "article": "Yassı Kadayıf; Yassı kadayıf hemen hemen Türkiye'nin her yerinde yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Tam olarak hangi yöreye ait olarak bilinmemektedir. Bazı şehirlerde hamurunu hazır olarak bulabilmekte mümkündür. Ancak hamur evde de pratik şekilde yapılabilmektedir.

Hamuru için malzemeler
Şerbeti için gerekli malzemeler
Ayrıca hamuru bulamak için bir adet yumurta, tatlıyı kızartmak için sıvı yağ ve içine koymak için dövülmüş ceviz gerekmektedir.

Yassı Kadayıf Nasıl Yapılır?

Bütün hamur malzemesi harmanlanır ve iyice karıştırılır. Sonrasında krep hamurundan biraz daha kıvamlı bir hamur elde edilir. Elde edilen bu hamur mayalanıncaya kadar ılık bir yerde muhafaza edilir. Hamurun yapışmayacağı bir tava hazırlanır ve hamur birer yemek kaşığı alınır ve tavanın üstüne yayarak yerleştirilir. Hamurların sadece bir yüzü kızartılır ve tavadan alınır. Kadayıf hamurları soğuyup hazır bir hale gelince hamurlar alınır ve kızarmamış tarafları cevizle doldurulur ve ağızları iyice basılarak kapatılır. Bir yumurta bir tasta iyice çırpılır ve hamurların dış tarafı yumurtaya batırılır ve kızgın yağda kızartılır. Kızartılan tatlılar önceden hazırlanıp soğutulmuş olan şerbetin içine konur. Tatlılar şerbetin içinde ikişer dakika kadar bekletilir. Sonrasında tatlılar alınır. Yassı kadayıfımız artık servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }