{ "title": "Tel Kadayıf Muhallebi", "image": "https://www.kadayif.gen.tr/images/tel-kadayif-muhallebi-7426.jpg", "date": "22.01.2024 01:43:38", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Tel Kadayıflı Muhallebi, tel kadayıf veya kadayıf su ile unun karıştırılması ile elde edilen hamurun ince teller haline getirilmesi sonucu ortaya çıkan bir yiyecek türüdür. Kadayıfı en çok Orta doğu, Balkan ve Türkler tatlı olarak tüketmektedirler. Kadayıf kelimesi Arapçadan gelmiş olan 'kadife' kelimesinin çoğuludur. Tel kadayıf genelde yumuşak ve yarı pişmiş kıvamda satılmaktadır. Katmanlarının arasına ceviz ile fıstık gibi maddeler konulduktan sonra fırında kızartılır. Daha sonra üstüne şerbet gezdirilerek servi yapılmaktadır. Kadayıf kullanılarak yapılan bir diğer tatlı ise künefe tatlısıdır. Türkiye'nin Arap ülkesinde ve Güney Anadolu bölgesinde yaygın olarak yapılan künefe tuzsuz peynir kullanılarak yapılmaktadır. Biz bugün sizler ile kadayıf kullanarak enfes bir sütlü tatlı yapacağız. Bu tatlı tarifi yediden yetmişe herkesin severek yemiş olduğu enfes tel kadayıflı muhallebili bir tatlı tarifidir. Gelelim bu enfes tatlıyı yapmaya.