{ "title": "Tel Kadayıf Dolması", "image": "https://www.kadayif.gen.tr/images/tel-kadayif-dolmasi.gif", "date": "20.01.2024 08:26:21", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Tel Kadayıf Dolması, Erzurum'a ait bir tatlıdır. Yapılışı çok kolay olan bu tatlının hazırlanma süresi de çok kısadır. 20 dakika gibi kısa bir süre içerisinde hazırlanan bu tarifi özellikle çalışan hanımlar ve beyler yapabilirler. Biz tarifimizde dolmanın içerisinde ceviz kullanacağız, dileyen bu seçeneği, fıstık ve fındık ile de değiştirebilirler. Şerbetli bir tatlı olduğu için buzdolabı içerisinde saklamak önerilmemektedir. Oda sıcaklığında bir gün boyunca muhafaza edilebilir. Akşam yemeği sonrasında tatlı ihtiyacınızı keyfe dönüştürmek için bu harika tarifi yapıp, kaymak veya dondurma eşliğinde tüketebilirsiniz.

Tel Kadayıf Dolması Malzemeleri
Şurup için
Tel Kadayıf Dolması Nasıl Yapılır?

Tatlının şurubunun soğuk olması gerekmektedir. Bu yüzden hazırlık aşamasına şurubu yapmakla başlayalım. Tencereye toz şeker ve suyu koyalım. Şurup 10 dakika kaynadıktan sonra içerisine yarım limonun suyunu ilave edelim ve soğuması için ocaktan alalım. Tatlıyı kızarma aşamasında gerekli olan sosu hazırlamak için derin bir kap alıp, içerisine 4 adet yumurta, süt ve vanilyayı koyalım. Sosu çırpma teli ile iyice çırpalım. Bir tutam kadayıfı avuç içene alıp cevizi içerisine koyalım. Klasik dolma sarımında olduğu gibi cevizlerin tamamı kapanacak şekilde saralım. Dolma sarımı sona erdiğinde, önceden hazırladığımız sosa iyice bulayalım. Kızartma işlemini gerçekleştireceğimiz kabın içerisine sıvı yağı koyalım ve yağ iyice ısındığında içerisine tek tek dolmaları bırakalım. Dolmaları dikkatli bir şekilde her yeri kızarana dek kızartalım. Dolmalar kızardığında beklemeden şurubun içerisine atalım ve bir dakika şurup içerisinde çevirerek bekletelim. Böylece dolmanın her yeri yeterince ısla nacaktır. Şurup içerisinden çıkardığımız kadayıf dolmaları servis kabına koyalım ve sunum için ceviz veya arzuya göre malzeme ile sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }