{ "title": "Taş Kadayıf Hamuru", "image": "https://www.kadayif.gen.tr/images/tas-kadayif-hamuru-6293.jpg", "date": "22.01.2024 00:42:25", "author": "hakan tamer", "article": [ { "article": "
Taş Kadayıf Hamuru, bu hamurun yapılması çok kolay bir işlemdir. Ama taş kadayıf hamuru mayalanması biraz zaman almaktadır. Bu taş kadayıf hamurundan taş kadayıf tatlısı yapılmaktadır. Tat olarak mükemmel bir tatlıdır. Taş kadayıf hamuru herkes evinde malzeme olduğu zaman kolayca yapabileceği bir hamur çeşididir. Malzemeleri de fazla para tutmaz.

Taş Kadayıf Hamuru İçin Gerekli Malzemeleri
Taş Kadayıf Hamuru Nasıl Yapılır?

Taş kadayıf hamurunu yapmak için elinize bir tencere alınız aldığınız tencerenin içerisine sütü dökerek ocağın üzerine koyunuz. Ocağın altını yakınız ve süt ılık olana kadar bekleyiniz. Süt ılıyınca ocağın altını kapayarak tencerenizi ocaktan indiriniz. Taş kadayıfhamurunu yapmak için elinize bir çukur kab alınız içerisine ocakta ılıtmış oldunuz sütü dökünüz döktüğünüz sütün içerisine mayayı ve şekeri ekleyerek karıştırmaya başlayınız. Bu karıştırma işlemini maya eriyinceye kadar devam ediniz. Maya eriyince üzerine suyu ve tuzu ekleyiniz. Eklediğiniz malzemeler birbirine karışana kadar biraz elinizle çırpınız. Biraz elinizle çırptıktan sonra elinize karıştırıcı ya da mikser alınız. Elinize aldığınız karıştırıcı ya da mikserle topak kalmayana kadar çırpmaya devam ediniz. Bu çırpma işlemi bittikten sonraki taş kadayıf hamurunun kıvamı sıvı halde olacaktır. Hazırladığınız taş kadayıf hamurunun içinde olduğu çukur kabınızın ağzını poşetle kapatarak ılık bir yere koyunuz. Ilık bir yere koyduktan sonra taş kadayıf hamurunun mayalanmasını bekleyiniz. Eğer fazla beklememeniz için çabuk bir şekilde taş kadayıf hamurunun mayalanmasını istiyor iseniz fırınınızı en düşük bir seviyeye alınız 6 dakika kadar bir süre ılık olacak şekilde ısıtınız ve fırınınızı kapatınız. İçerisinde taş kadayıf hamuru olan poşetlediğiniz kabı ılık olan ama çalışmayan fırının içerisine yerleştiriniz ve kapağını kapatınız. 25 ya da 30 dakika bekledikten sonra fırınınızın kapağını açarak içinde taş kadayıf hamuru olan kabı çıkarınız. Taş kadayıf hamuru mayalanmıştır. Taş kadayıf hamurunuzun mayalanıp mayalanmadığını ise hamurun göz göz olmasından anlayabilirsiniz. Mayalandıktan sonra taş kadayıf hamuru hazır hale gelmiştir. Dilediğiniz zaman taş kadayıf hamurunu kullanabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }