{ "title": "Sütlü Kadayıf Sarması", "image": "https://www.kadayif.gen.tr/images/sutlu-kadayif-sarmasi-2596.jpg", "date": "21.01.2024 08:56:17", "author": "nilüfer berk", "article": [ { "article": "Sütlü kadayıf sarması, Türk mutfağının en güzel tatlılarından biridir. Şerbeti sütle yapılan ve oldukça hafif olan bu tatlı kalabalık misafir ağırlayanlar için çok uygun bir seçenektir. Hem malzemelerinin kolay bulunması hem de pratik ve hafif olması sebebiyle sık tercih edilebilecek bu tatlının tarifine gelecek olursak;

Sütlü kadayıf sarması için gerekli malzemeler
Sütlü kadayıf sarması nasıl yapılır?

İlk olarak 2 kat baklava yufkası düz bir zemine serilir. Yaş kadayıf elle parçalanarak yufkanın her yanına dağıtılır. Üzerine iyi kıyılmış ceviz serpilir. Kadayıfın her yanına serpilmesine dikkat edilmelidir. Daha sonra yufkanın bir ucundan tutarak rulo halinde yavaşça sarılmaya başlanır. Sarıldıktan sonra rulo tezgâhta, iki parmak genişliğinde olacak şekilde bıçakla kesilir. Keserken ruloları bozmamaya dikkat edilmelidir.

Kesilen rulo dilimleri, kadayıflı kısımları yukarı bakacak şekilde, sık ve yan yana dizilir. Sonra üzerine bir kaşık yardımıyla eritilmiş tereyağı gezdirilir. Her ruloya tereyağı gelmesine muhakkak dikkat edilmelidir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana dek pişirilir.

Şerbet için, bir tencereye 3 su bardağı süt ve 2,5 su bardağı şeker konur. İyice kaynayana kadar ocakta kalan şerbet daha sonra ılınmaya bırakılır.

Pişen kadayıf sarması fırından çıkınca, ilk sıcaklığının geçmesinin ardından üzerine sütlü şerbet gezdirilir. Süt, ruloların çeyreğine kadar gelecek şekilde olmalıdır. İki saat dinlendikten sonra tatlı, sütün tamamını çekmiş olacaktır.

Sütlü kadayıf sarması, hafif ve pratikliğinin dışında, servis edilmesi de çok kolay bir tatlıdır. Fakat sütlü olması sebebiyle, diğer kadayıf tatlıları kadar uzun süre bekletilmeden tüketilmesi gerekir. Bu tatlının üzerine Hindistan cevizi serpebilir veya yanında dondurmayla da servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }