{ "title": "Pudingli Kadayıf", "image": "https://www.kadayif.gen.tr/images/pudingli-kadayif.gif", "date": "23.01.2024 04:14:44", "author": "Ebubekir Aslan", "article": [ { "article": "Pudingli Kadayıf, klasik kadayıf tadını günümüze uyarlayarak yepyeni, taptaze bir lezzet. Misafirlerimize gururla sunabileceğimiz yapımı kolay ve lezzetli bir tarif.

Pudingli Kadayıf Malzemeleri 4 Kişilik
Puding için
Pudingli Kadayıf Nasıl Yapılır?

Kadayıfı önceden buzlukta bekletelim. Kırılma işlemi bu şekilde daha kolay olacaktır. Kadayıfları küçük parçalar halinde kırdıktan sonra orta boy bir tencerenin içine tereyağı, toz şeker ve kadayıfı ilave edip karıştırmaya başlıyoruz. Kadayıfların rengi iyice koyulaşıncaya kadar kavuralım. Daha sonra cevizi ilave edelim. Kısa bir süre daha bu şekilde kavurduktan sonra soğuması için ocaktan indirelim. Bu sırada farklı bir tencerede pişirme koşullarına uygun şekilde pudingimizi hazırlayalım. Puding ve kadayıfın soğuduğundan emin olduktan sonra servis edeceğimiz tabağımıza ya da kuplara kadayıfı koyalım. Üzerine pudingi dökelim. Üzerine tekrar kadayıfı ekleyelim. 1-2 saat daha buzdolabında bekledikten sonra servis edebiliriz. Yaz aylarında üzerine dondurma koyarak sunum yapılabilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }