{ "title": "Pekmezli Kadayıf", "image": "https://www.kadayif.gen.tr/images/pekmezli-kadayif-262.jpg", "date": "19.01.2024 00:00:53", "author": "Durukan Yaman", "article": [ { "article": "Pekmezli kadayıf: Pekmezli kadayıf en sevilen şerbetli tatlılar arasında yer almaktadır. Pekmezli kadayıf toz şeker yerine doğal tatlandırıcı tercih edilerek yapılan bu kadayıf eşsiz lezzeti ile bilinen bir tatlı türüdür. Sizde pastane yapımı tatlı tercih etmek yerine kendi ellerinizle pekmezli kadayıf yapmak istiyorsanız işte tarifi. Mutlaka denemelisiniz.

Pekmezli kadayıf yapmak için gerekli olan malzemeler
Şerbet için gerekli olan malzemeler
Pekmezli kadayıf nasıl yapılır?

Öncelikle kadayıfın şerbetini hazırlayın. Tencere içerisine suyu koyun ve içerisine şekeri ilave edin. Tencereyi ocak üzerine koyun ve kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynamasını bekleyin. Şerbet kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatmadan 10 dakika kadar kaynatın. Süre dolduktan sonra ocağın altını kapatarak şerbeti soğumaya bırakın. Tereyağı ve pekmezi birbirine iyice karıştırın Antep fıstığını da pekmez ve tereyağına ilave edin. Karışımı tam ortadan ikiye bölün. Pekmez ve tereyağının bir bölümünü 30 cm çapında bir tepsiye yayın ve tel kadayıfları pekmez ve tereyağında iyice harmanlayın. Kadayıflar pekmez ve tereyağına iyice bulandıktan sonra fırın tepsisini yanınıza alın ve dibini yağlayın. Daha sonra hazırlanan kadayıfı baskı uygulayarak tepsiye yerleştirin. Son olarak kadayıfların üzerine biraz daha baskı uygulayarak düzgün bir şekilde ve kalıp halinde olmasını sağlayın. Tüm işlemler bittikten sonra tepsiyi önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürün. Kadayıfın yüzeyi kızarana kadar pişirin. Kadayıfın üzeri kızarınca fırından çıkarın. Pişen kadayıfı ters yüz edip diğer pişmeyen yüzünü pişirmek için çevirin. Önceden bir köşede bekletilen tereyağı ve pekmezi pişmeyen kadayıfın yüzüne sürün ve tekrar kızarması için fırına sürün. Kadayıfın iki yüzü de kızardıktan sonra fırından çıkarın ve dilimleyin. Önceden hazırlanan şerbeti dilimlenen kadayıf üzerine gezdirerek dökün. Biraz dinlendirdikten sonra tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Pekmezli kadayıf artık hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }