{ "title": "Muhallebili Tel Kadayıf", "image": "https://www.kadayif.gen.tr/images/muhallebili-tel-kadayif-8146.jpg", "date": "19.01.2024 04:29:00", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Muhallebili tel kadayıf, kadayıfı şerbetli tatlı olarak hazırlamak istemeyenler için harika bir tariftir. Hafif lezzetiyle yaz kış hazırlayabileceğiniz bu tatlıyı beğeneceksiniz. Sütlü tatlılar kadar hafif olan, aynı zamanda kadayıfın çıtır lezzetini de alabileceğiniz bir tatlıdır. Yapımı aslında çok kolaydır. Sadece kadayıfın kavurma aşaması sizi oyalayabilir. Bu aşamada biraz dikkatli olmalısınız. Kısık ateşte kadayıfı yakmadan, hafif pembemsi ve çıtır bir hale getirmelisiniz. Bu nedenle fırınlanmış hazır kadayıf almayın. Evde kendiniz tam kıvamında kadayıfı kavurun. Dilerseniz tatlımızı hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Muhallebili tel kadayıf için gereken malzemeler
Muhallebisi için
Muhallebili tel kadayıf nasıl yapılır?

Tatlının yapımına kadayıfları bıçak yardımıyla ince doğramakla başlayalım. Seramik bir tavada tereyağını eriterek, içine kesilen kadayıfları ilave edelim, Bunu kısık ateşte devamlı karıştırarak kavuralım. Tel kadayıflar tatlı bir kahve tonuna gelene kadar buna devam edelim. Biraz sabır işi de olsa, bu aşamayı kolay atlatırsınız. Kavrulan kadayıfları kenarda soğumaya bırakın.

Şimdi muhallebiyi hazırlayabiliriz. Tencerenin içine unu ve tereyağını koyarak kavuralım. Hafifçe un renk değiştirdiğinde, içine sütün 3 su bardağını koyun. Bu arada bir tel çırpıcıyla sürekli çırparak topaklanmaya engel olun. Bunu başaramazsanız sonradan karıştırıcı kullanabilirsiniz. Daha sonra toz şekeri de içine ilave edin. Kalan bir bardak sütle nişastayı karıştırın. Bunu da tenceredeki malzemelerin içine koyun. Muhallebiyi kısa süre daha kaynatarak ocaktan alın. Kıvamı koyu ve pürüzsüz olan muhallebi pişirmeniz gerekiyor.

Artık malzemelerimiz hazır. Şimdi dikdörtgen bir borcama kavrulan tel kadayıfın yarısını koyarak yayın. Bunun üstüne muhallebiyi dökerek yayın. Dövülmüş iç cevizlerin bir kısmını serpiştirerek, üzerine kalan kadayıfları yayın. Tatlının muhallebisi hiç görünmeyecek şekilde olmalı. Buzdolabında muhallebili tel kadayıf tatlısını birkaç saat dinlendirin. Daha sonra kalan iç cevizleri üzerine serperek tatlıyı dilimleyin. Servis tabaklarına alarak ikram ettiğiniz muhallebili tel kadayıf tatlısı çıtır lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }