{ "title": "Kuru Kadayıf Tatlısı", "image": "https://www.kadayif.gen.tr/images/kuru-kadayif-tatlisi.gif", "date": "20.01.2024 11:49:34", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Kuru kadayıf tatlısı, kadayıf mutfağımızda geleneksel hale gelen çok sayıda tatlının ana malzemesidir. Son derece kolay şekilde hazırlanan bu tatlılarda en önemli unsur şerbetin iyi ayarlanmasıdır. Eğer fazla şerbetlenirse yumuşak bir kadayıf, az şerbetlenirse kuru bir kadayıf tatlısı yersiniz. Aslında bunun makbul olanı tam orta kıvamda şerbetlenmiş olanıdır. İstediğiniz lezzeti yakalayabilmek için, kadayıfa yeteri kadar yağ ve şeker ilave etmelisiniz. Bu ölçüyü diğer tatlı türlerine göre daha fazla tutmanızı tavsiye ederiz. Çünkü hem şekeri hem de yağı kaldıran bir tatlıdır. Tatlının lezzetinin daha hafif olmasını isterseniz, şerbetlemeden önce üzerine 1 su bardağı süt gezdirmenizi öneririz. Fakat daha tatlı yemeyi sevenler bunu dikkate almasınlar. Kuru kadayıf tatlısı herkesin severek tüketeceği tatlılardan biridir. Dilerseniz birlikte tatlımız hazırlamaya başlayalım.

Kuru kadayıf tatlısı için gerekli malzemeler
Şurup malzemeleri
Kuru kadayıf tatlısı nasıl yapılır?

Geniş bir tepsinin içine tel kadayıfları didikleyerek yerleştirin. Eğer birbirine yapışık olanlar varsa bunları da ayırın. Bunların üzerine zeytinyağını ve eritilmiş olan tereyağını gezdirin. Tel kadayıfların hepsi yağı alsın. Şimdi yağladığınız ve didiklediğiniz tel kadayıfları tatlıyı pişireceğiniz tepsiye önce yarısını yerleştirin. Bunun üzerine iç cevizleri eşit şekilde yayın. Üzerine kalan diğer yağlanmış kadayıfları serin. En son elinizle kadayıfları bastırarak düzeltin. Bu arada fırınınızı 200 dereceye ayarlayarak ısıtın. Tepsiyi fırına koyarak alt üst her iki tarafını güzelce kızartın.

Bu arada tatlının şerbetin hazırlayabiliriz. Tencerenin içine toz şeker ve suyu koyun. İçine bir çimdik tuzda ilave edin. Bunu orta ateşin üzerinde şerbet kıvamını alıncaya kadar pişirin. Ocaktan almadan önce şekerlenmemesi için, limon suyunu ilave edin ve ateşten indirin. Bu arada fırında pişen kadayıf dışarıda ılınmıştır. Şerbeti sıcak olarak kadayıfın üzerine dökün. Gerekirse kadayıfı ters düz edin şerbeti iyice çeksin. Kuru kadayıf tatlısı bu şekilde daha iyi olur. Kadayıfı çevirmek için aynı boyda tepsiyi üzerine kapatarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Bir süre dinlenen tatlıyı dilimleyerek servis tabaklarına alın. Üzerine toz Antep fıstığı serpin. Artık kuru kadayıf tatlısını sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }