{ "title": "Kupta Muhallebili Kadayıf", "image": "https://www.kadayif.gen.tr/images/kupta-muhallebili-kadayif-6507.jpg", "date": "20.01.2024 16:40:47", "author": "Süleyman mutlu", "article": [ { "article": "
Kupta muhallebili kadayıf: Bardakta, kupta ya da kâsede muhallebili çıtır kadayıf tatlısı hafif, yumurtasız, kolay, sütlü tarifler içerisinde bu tatlı önemli bir yere sahiptir. Kadayıfın muhallebi ile mükemmel uyumu nefis bir lezzeti ortaya çıkartıyor. Kadayıfların çıtır bir şekilde muhallebi ile buluşması farklı ölçülerle, krem şantisiz ve misafirlerinize kupta sunabileceğiniz pratik bir sunumla hazırlamak oldukça kolay bir tatlı tarifidir. Muhallebi sütle Hazırlandı için krem şanti kullanmaya gerek yoktur. Tamamen ev ürünleri ile lezzet oluşturulmaktadır.

Kupta muhallebili kadayıf tatlısı için gerekli malzemeler
Muhallebisi için
Kupta muhallebili kadayıf tatlısı nasıl yapılır?

Kadayıflar geniş bir kaba alınır ve ufalanarak küçültülür. Ardından bir çelik tencereye bir yemek kaşığı kadar tereyağı konulup eritilir. Üzerine kadayıflar konulur ve orta ateşte karıştırılarak kızarıncaya kadar kavrulur. Hazır kadayıfın içerisinde beyaz olduğu için kavurmak tatlıya lezzet katmaktadır. Eğer evde kadayıf yaptıysanız kavurmadan buzdolabına koyarsanız tatlı yapacağınız da çıkartıp kavurmanın tatlınızın çıtır çıtır olmasını sağlamış olursunuz. Kadayıflar kavrulduktan sonra üzerine toz şekeri ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Kavrulan kadayıflar ocaktan alınarak ara ara karıştırarak soğutulur. Çünkü tencerenin tabanı sıcak olduğu için altta kalan kadayıflar yanabilir. Bunu önlemek için karıştırmak gerekir. Muhallebisini hazır hale getirmek için süt ve toz şekeri tencerenin içerisine alınır. Tel çırpıcı yardımı ile topaklanmayacak şekilde karıştırılır. Elde edilen karışım ocağa konulur ve koyu kıvam oluşuncaya kadar pişirilir. Kıvam oluşunca içine vanilya ile tereyağı ilave edilip tereyağın erimesi sağlanır. Ocaktan alınan muhallebi ılıyana kadar tel çırpıcı yardımı ile karıştırılır. 4-5 tane orta boy kup hazırlanır. Eğer kuplar büyük ise üç tane kup yeterli olmaktadır. Kubun içerisine hazırlamış olduğumuz kadayıf ile ceviz içi konulur ve üzerlerine biraz muhallebi dökülür. Muhallebinin üzerine tekrar bir miktar ceviz ve kavrulmuş kadayıf konulur ve üzerine tekrar muhallebi konulur. Son olarak kadayıf ile ceviz içi konulmasıyla kupta muhallebi kadayıf tatlı hazır hale gelir. Hazırlanan kuplar buzdolabına konularak 4-5 saatin geçmesi beklenir. Dolaptan alınan tatlı soğuk bir şekilde servis edilir. Kadayıfın çıtırlığını kaybetmemesi için gün içerisinde tüketmeye özen göstermek gerekir. Çünkü kupta bulunan kadayıflar yumuşamaktadır. Fakat bekledikçe de tadı daha güzel oluyor.

Afiyet olsun.
" } ] }