{ "title": "Krem Şantili Kadayıf", "image": "https://www.kadayif.gen.tr/images/krem-santili-kadayif-2243.jpg", "date": "20.01.2024 03:49:21", "author": "necati yaman", "article": [ { "article": "Krem şantili kadayıf: Kadayıfı kremşantini olarak hazırlayıp sunmak, lezzetli ve değişiklik arayanlar için güzel seçenek olabilir. Sizlerde biraz değişiklik olsun diyorsanız bu tarifi denemelisiniz. Özellikle tatlı seçimlerinde farklılık arayanlar için klasik kadayıfın dışına çıkmak isteyenlerin çok kolay bir tarif ile yapabilecekleri kadayıf ile krem şantinin birlikte yeneceği bir tatlı olacaktır. Benim tavsiyem çevrenizdeki insanlara sunum yapmadan önce, birkaç kez kendinize hazırlayarak malzemelerin ayarlarını kendi damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Bu sayede deneyim kazanmış olacağınızdan, misafirlerinize rahatlıkla sunumda bulunabilirsiniz. Tarçını sevmiyorsanız, çok az ekler ya da hiç eklemeyebilirsiniz.

Krem şantili kadayıf tatlısı için gerekli olan malzemeler
Krem şantili kadayıf tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle kadayıfları alıp işaret parmağı uzunluğunda doğruyoruz. Kadayıfların kavrula bileceği büyüklükte bir tencereyi ocağa alıyoruz. İçerisinde tereyağını erittikten sonra doğradığımız kadayıfları ekliyoruz. Tel kadayıfları yavaş yavaş karıştırıyoruz. Kadayıfın rengi kahverengi olana kadar hiç durmadan karıştırmaya devam ediyoruz. Eğer karıştırmaya ara verirseniz tel kadayıf çok çabuk yanar. Kavrulduktan sonra ocaktan alarak soğuması için bir kenara bırakıyoruz.

Krem şantili kadayıfın kremasını hazırlamak için derin bir tencereyi ocağın üzerine alıyoruz. İçerisine bir litre sütü koyup kaynaması için ocağın altını açıyoruz. Daha sonra şekeri, kremayı ve vanilyayı süte ekliyoruz, kaynayana kadar yavaş yavaş karıştırıyoruz.

Kremanın kıvamı orta yoğunluğa ulaşınca ocaktan alıyoruz. Kremanın kıvamının çok koyu olmasını istemeyiz. Hazırladığımız kremayı soğuması için bir kenara bırakıyoruz.

Bir borcam alarak dibine bir miktar kadayıf diziyoruz. Daha sonra soğumuş olan krem şantiyi üzerine ekleyip kaşık yardımı ile düzeltiyoruz, sonra kalan kadayıfların hepsini kremşantinin üzerine serpiştiriyoruz. En son olarak üzerlerine ceviz ve toz tarçını da serpiştirdikten sonra kıvam tutması için buzdolabında iki saat kadar bekletiyoruz. Krem şantili kadayıfımız hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }