{ "title": "Kıtır Kadayıf", "image": "https://www.kadayif.gen.tr/images/kitir-kadayif.gif", "date": "21.01.2024 00:10:34", "author": "nimet öğüt", "article": [ { "article": "
Kıtır kadayıf, yaz aylarında özellikle ramazan aylarında ikram edilebilecek yapımı kolay hafif ama lezzetli nefis bir tatlı olarak ikram edebiliriz. Muhallebinin yumuşaklığı kadayıfın kıtırlığı eşliğinde tadı misafirlerinizin damağında kalabilecek lezzetli bir tatlıdır.

Kıtır Kadayıfın Malzemeleri 6 Kişilik
Muhallebisi için
Kıtır Kadayıfın Nasıl Yapılır?

Tatlıyı yapmaya ilk önce kadayıftan başlamalıyız. Öncelikle kadayıfı robottan geçirmeliyiz. Yapışmayan bir tavada tereyağımızı eritiyoruz. Kadayıfla şekeri bir kapta karıştırıp erittiğimiz yağın içine koyuyoruz. Kadayıfın rengi dönene kadar kavuruyoruz. Rengi dönünce robottan çektiğimiz fındığımızı ya da cevizimizi de 1-2 dakika kavuruyoruz. Daha kolay olması için kadayıfı yağla ve şekerle karıştırıp yağlı kâğıt serdiğimiz tepsiye koyup fırına da verebilirsiniz.

Muhallebisi için tencereye sütü, unu, şekeri ve nişasta ekleyip çırpıcı ile topaklanması geçene kadar karıştırıyoruz. Sonra ocağa koyup kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra vanilya da katıyoruz ve biraz daha karıştırıyoruz. Muhallebimizi ocaktan aldıktan sonra krem şantiyi ekleyip, mikserle iyice çırpıyoruz. Kadayıfın hamur olmaması için muhallebimizi soğumaya bırakıyoruz. Kadayıfın yarısını dikdörtgen borcama eşit bir şekilde yayıyoruz. Muhallebiyi ılındıktan sonra borcama koyduğumuz kadayıfın üzerine eşit bir şekilde muhallebiyi döküyoruz. Diğer kalan kadayıfları da muhallebinin üzerine eşit bir şekilde üzerine döküyoruz. Tatlımız Hazır:) Buzdolabında soğutup servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }