{ "title": "Kekli Kadayıf Tatlısı", "image": "https://www.kadayif.gen.tr/images/kekli-kadayif-tatlisi-857.jpg", "date": "20.01.2024 10:49:46", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Kekli kadayıf tatlısı; sizler için oldukça yeni ve farklı bir lezzet. Ben de ilk gördüğümde hem kek hem kadayıf nasıl olacak diye düşünmüştüm ama mutlaka bu tarifi denemenizi tavsiye ediyorum. Ben misafirlerime klasik şeyler yerine farklı lezzet ve görünümdeki tarifleri hazırlamayı daha çok seviyorum. Böylece hem onlar kendilerini daha özel hissediyor hem de benim için mutfak kültürüme yeni tatlar eklenmiş oluyor. Başka şekilde mutfakta kendinizi geliştiremezsiniz.

Kekli kadayıf tatlısının malzemeleri
Kekli kadayıf tatlısının şurubu için
Kekli kadayıf tatlısının üzeri için
Kekli kadayıf tatlısı nasıl yapılır?

Tatlının yapımına öncelikle şurubundan başlayalım. Şeker ile suyu tencereye boşaltın ve kısık ateşte kıvama gelene kadar kaynatın. Ocaktan indirmeye yakın limon suyunu ilave edin ve bir taşım daha kaynatıp altını kapatın. Ilıması için kenara bırakın. Bir tavanın içerisinde tereyağını ve sıvı yağı eritin.

Yapışık haldeki kadayıfları tel tel ayırın ve kabaca iki eşit parçaya bölün. Parçanın birini yağlanmış tepsiye yayın. Kekini hazırlamak için yumurta ve şekeri köpürtene kadar çırpın. Üzerine un, vanilya ve cevizi ilave edin. Unu elerseniz daha iyi kabarır. Kek malzemesini çırpın. En son olarak kabartma tozunu da eleyerek kek hamurunu karıştırın ve kadayıfın üzerine boşaltın. Kalan kadayıfları da kek harcının üzerine eşit olarak yayın. Tepsinin üzerine eriyen yağı yavaşça dökün ve 170 derece sıcaklıkta kızarana kadar fırının kapağını açmadan pişirin. Pişen kekin soğumasını sağlayın. Kek soğuk şerbet ise süt mayalama sıcaklığında iken kepçe ile tepsiye dökün. Kekli kadayıf tatlısı hazır. 1 saat dinlendirdikten sonra kare şeklinde dilimleyin ve üzerine ceviz ya da fıstık ekerek servis yapın. Arzu ederseniz yanına kaymak veya dondurma da koyabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }