{ "title": "Kaymaklı Ekmek Kadayıfı", "image": "https://www.kadayif.gen.tr/images/kaymakli-ekmek-kadayifi.gif", "date": "23.01.2024 06:52:28", "author": "Ebubekir Aslan", "article": [ { "article": "Kaymaklı Ekmek Kadayıfı, Geçmişten bugüne sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Her damak tadına hitap etmesinin yanı sıra sofralarda adeta görsel şölen sunmaktadır. Özellikle günümüzde hazır paketler halinde satın almak da mümkün olan bu lezzeti evimizde marifetli ellerimizle sevdiklerimize sunmak oldukça kolay.

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Malzemeleri 4 Kişilik
Şerbet için
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?

Hazır paketteki ekmek kadayıfını geniş bir tepsiye alıp üzerine 5 su bardağı kaynamış suyu döküyoruz. Üzerini temiz bir bezle kapatıp beklemeye alıyoruz. Bu arada şerbeti hazırlamak üzere derin bir tencereye suyumuzu, şekerimizi ve limonu koyup kaynatmak üzere ocağımıza koyuyoruz. Bu arada ekmeği kontrol ediyoruz. Yeterli yumuşaklığa kavuşmuş olan ekmeğin fazla suyunu döküyoruz. Yine temiz bir bezle bastırarak suyun fazlasını alıyoruz. Kaynamış şerbeti ıslak ekmeğin üzerine yavaşça gezdirerek döküyoruz. Ekmek tepsisini ocağın üzerine alıp kısık ateşte tüm şerbetini çekmesini kaşık yardımıyla sağlıyoruz. Ekmeklerin renkleri koyulaşıncaya kadar ve tüm şerbet çekilinceye kadar bu işlemi sürdürüyoruz. Kadayıf istediğimiz kıvama ulaştığında ocaktan alıp ortadan ikiye kesiyoruz. Bir yarısına kaymağı bolca sürüyoruz. Diğer yarısını kaymaklı kısmın üzerine koyup en üste ezilmiş fıstıkları döküyoruz. Sıcak ya da soğuk servis edilebilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }