{ "title": "Kadayıf Topları", "image": "https://www.kadayif.gen.tr/images/kadayif-toplari-9252.jpg", "date": "21.01.2024 09:08:14", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "
Kadayıf Topları, çok hafif bir tatlıdır. Çok fazla kilo aldırmayan, kolay hazmedilen lezzetli bir tatlı çeşididir. Özel misafirler geldiğinde, acil bir durumda yapılabilecek pratik bir lezzet türüdür. Akşam bir çayın yanında kadayıf topları çok güzel olmaktadır. Kadayıf topları muhallebili yapılmaktadır. Çikolatalı ve sade yapılabilir. Kişilerin damak lezzetlerine uygun olan tercih edilir. Kakaolu olan çikolata sosu ile süslenebilir. Sade muhallebili olan ise krem şanti ile süslenebilir. Sütlü tatlı çeşitleri arasındadır. Diyette olan kişiler, fazla kilosu olan kişiler kadayıf toplarını rahat bir şeklide tüketilebilir.

Kadayıf Topları Tarifi Malzemeleri
Üzeri için
Kadayıf Topları Tarifi Nasıl Yapılır?

Bir tencereye un, nişasta ve tereyağı koyulur. Daha sonra yavaş yavaş süt ilave edilir. Orta ateşte pişirilmeye başlanır ve sürekli karıştırılır. Kaynayıp koyu kıvam aldıktan sonra ocağın altı kapatılır. Vanilya eklenir ve mikser yardımı ile krema 5 dakika kadar çırpılır. Kadayıflar el yardımı ile didiklenir. Yapışmayan bir tavaya kadayıflar koyulur ve rengi değişene kadar kavrulur. Soğuyan kremanın içerisine toz krem şanti ve Hindistan cevizi eklenir ve iyice karıştırılır. Hazırlanmış olan kremadan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve top şeklinde yuvarlanır. Yuvarlanan toplar kavrulan kadayıfa bulanır ve servis tabağına alınır. Bütün muhallebi ve kadayıflar bittikten sonra istenilen şekilde süslenir ve servis edilir. Kadayıf Topları hazır.

Afiyet Olsun.
" } ] }