{ "title": "Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür", "image": "https://www.kadayif.gen.tr/images/kadayif-serbeti-nasil-dokulur.gif", "date": "23.01.2024 06:17:43", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi kadayıfta da şerbetin soğumuş, kadayıfın ise yeni pişmiş olması gerekmektedir. Eğer hazır kızartılmış kadayıf kullanacaksanız bu durum biraz farklıdır. Bu seçenekte kadayıf soğuk olduğu için şerbetin sıcak olması gerekmektedir. Dikkat edilmesi gereken tek şey, şerbetin kaynar değil, ılık ısıda olmasıdır. Böylelikle ani ısıya ulaşan kadayıf hamur olmaz ve tel tel bir kıvamı olur. Bir diğer husus ise şerbetin tamamı kadayıfın üzerine boca edilmemelidir. İlk aşamada şerbetin yarısından fazlası kadayıfa dökülür ve kalan yarısı ise kadayıf önceki şerbeti çektiğinde ilave edilir. Aynı zamanda bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi, kadayıfta da tencereden direkt dökülmez, kepçe yardımı ile yavaş yavaş dökülür. Şerbeti verilen kadayıf, sunumdan 1 saat önce yapılmalıdır ki bu süre sarfında kadayıflar şerbeti iyice çeksin ve soğusun.

6 Kişilik Kadayıf Şerbeti İçin malzemeleri
Nasıl Yapılır?

Derin bir tencere içerisine suyu ve toz şekeri koyalım. Kısık ateşte şerbeti 15 dakika kaynatalım. Ocaktan almadan bir dakika öncesinde limon suyun u ilave edelim ve ilk buharı çıkıncaya kadar soğuyalım. Bu süre 3 dakikadır. Sürenin sonunda şerbeti yemek kaşığı veya kepçe yardımı ile kadayıfın her yerine gezdirelim.

Afiyet olsun.
" } ] }