{ "title": "Kadayıf Sarması", "image": "https://www.kadayif.gen.tr/images/kadayif-sarmasi.gif", "date": "19.01.2024 13:17:22", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Kadayıf sarması, Doğu Anadolu bölgemizin Erzurum yöresine ait meşhur bir tatlıdır. Kadayıf, un ve sudan oluşan bir hamurun kendine özel bir makinadan geçirilerek tel halini almasıyla oluşan bir yiyecektir. Ülkemizde çoğunlukla tatlı yapımında severek kullanılır. Ülkemizde çok severek tüketilen ve Antakya yöresine ait olan künefe tel kadayıf ile yapılır. Kadayıf sarması içinde tel kadayıf kullanılır ve tel kadayıf yarı pişmiş bir şekilde satılır. Çünkü tatlı yapım aşamasında tel kadayıf tekrar fırınlanır ya da kızartılır. Kadayıf tatlı haline geldiği zaman hem un hem de fazla miktarda şeker barındırdığı için kalorisi oldukça fazladır. Kilo problemi olanlar, şeker hastalığı olanlar bu nedenle dikkatli bir şekilde tüketmelidirler. Bu lezzetli tatlıların malzemelerini temin ettikten sonra evimizde rahatlıkla yapabiliriz.