{ "title": "Kadayıf Kavurma", "image": "https://www.kadayif.gen.tr/images/kadayif-kavurma-710.jpg", "date": "21.01.2024 17:21:57", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Kadayıf Kavurma, Tel kadayıf sevenler için bambaşka bir lezzet kadayıf kavurması olarak karşımıza çıkmaktadır. Kadayıf kavurmasını dilerseniz sade dilerseniz de muhallebi ile hazırlayıp şık sunumlar oluşturabilirsiniz. Ancak kadayıf kavurması sade olarak yapılır ve kaymak ile servis edilir. Bol tereyağı ve şerbet ile buluşan tel tel nar gibi kızaran kadayıfın tadına doyamayacaksınız. Bu tatlıyı anlık tatlı krizlerinde hazırlamanız size zamandan çok şey katacaktır. Hem hızlı hem de pratik hazırlanan bu tatlıyı kendiniz ve sevdikleriniz için, hatta aniden gelen misafirleriniz için hazırlamanız mümkündür. Şimdiden Kolay Gelsin.

Kadayıf Kavurma Malzemeleri
Şerbeti için
İçi için
Kadayıf Kavurma Nasıl Yapılır?

Kadayıf Kavurmasını hazırlamak için öncelikle şerbetinden başlayın. Şerbeti hazırlayana kadar tel kadayıfı derin dondurucuya kaldırın. Böylelikle donan tel kadayıfları avuç içinde bastırarak ufalamak daha kolay olacaktır. Çünkü kadayıf hazırlanırken şerbetin oda sıcaklığına gelip beklemesi lazım. Kadayıf kavurmasının şerbeti için, geniş bir tencereye suyu ve toz şekeri döküp ocağın üzerinde kaynamaya bırakın. Daha sonra kaynayıp koyu kıvam alam şerbetin üzerine birkaç damla limon sıkıp oda sıcaklığında dinlendirin. Şerbet dinlenirken kadayıf kavurmasının yapım aşamasına geçin. Buzluktan tel kadayıfları çıkararak küçük küçük olana kadar ufalayın. Daha sonra genişçe bir tava içine tereyağını koyarak üzerine tel kadayıfları döküp harmanlayın. Daha sonra ocağın altını açarak kavurun. Nar gibi kızaran tel kadayıfların içine iri iri kırılmış cevizleri ve toz tarçını da ekledikten sonra ocağın altını kapatın. Daha sonra borcama ya da şık sunum kasesine dökün ve üzerine şerbeti gezdirin. Şerbetini çeken kadayıf kavurmasını şık bir sunum tabağına alarak yanında dondurma ya da muhallebi ile servis edebilirsiniz.

" } ] }