{ "title": "Kadayıf Hamuru", "image": "https://www.kadayif.gen.tr/images/kadayif-hamuru.gif", "date": "21.01.2024 06:23:00", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Kadayıf Hamuru, tahmin edilenden daha kolay hazırlanabilen bir hamurdur. Bu hamurda kullanılacak olan malzemeleri doğru seçtikten sonra ortaya harika bir kadayıf çıkar. Dolabında hazır bir şeylerin bulunmasını sevenler bu tarifi uygulayıp, aylar boyunca saklanabilen kadayıf ile lezzetli tatlılar ve börekler yapabilirler. Kadayıf Buzdolabında 4 gün boyunca bekletilebilir. Derin dondurucuda bu süre çok daha uzundur. Dondurucuda ve buzdolabında saklama yolunu tercih ederseniz, mutlaka hava almamasına dikkat etmeniz gerekmektedir.

Kadayıf Hamuru Malzemeleri
Kadayıf Hamuru Nasıl Yapılır?

Çırpma kabının içerisine her iki unu da eleyip koyalım. İçerisini havuz gibi açıp, sütü ve suyu ilave delim. Mikserin düşük ayarında boza kıvamını alana kadar çırpalım. Püf noktası, çırpma esnasında mikserin hızını ne azaltalım ne de artıralım. Böylece olması gerektiği gibi bir hamur meydana çıkacaktır. Kadayıfın pişirilme esnasında imkânı olanlar sac kullanabilirler. İmkânı olmayanlar ise krep tavasında pişirebilir. Krep tavasını orta harlı ateşte ısıtalım ve hamurun içerisine kevgiri daldırıp çıkardıktan sonra, tavanın içine daire çizer gibi akıtalım. Çok ince bir hamur olduğu için tavadan hemen alınması gerekmektedir. Spatula ile kalktığını anladığımızda hemen alalım ve yenisini dökelim. Pişen kadayıfları düz bir zemin üzerine yayıp kurutalım. Kadayıflar kullanıma hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }