{ "title": "Kadayıf Dolması", "image": "https://www.kadayif.gen.tr/images/kadayif-dolmasi.gif", "date": "21.01.2024 09:49:21", "author": "UFUK DEMİRAL", "article": [ { "article": "
Kadayıf dolması Erzurum yöremizin tatlısıdır. Erzurum'dan gelen bu lezzet Türkiye'nin dört bir yanını sarmıştır. Bölgelere göre küçük farklılıklar görülse de lezzeti her zaman üst düzeydedir. İçerisinde yumurta, yağ ve şeker olduğu için kalori oranı yüksek bir tatlıdır.

Kadayıf Dolması Malzemeleri
Kadayıf Dolaması Şerbeti Nasıl Yapılır?

Uygun bir kaba suyu koyun ve ocağın altını açın daha sonra şekeri ekleyin ve karıştırarak 10 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve ocağın altını kapatın.

Kadayıf Dolması Nasıl Yapılır?

Tel kadayıftan avuç içi kadar yani dolma olacak büyüklükte parçalar alarak çok kalın olmayan kareler halinde hazırlayın. Düzgün sarabilmeniz için boyutlara dikkat edin ve her yerinin aynı kalınlıkta olmasına özen gösterin. Cevizleri küçük küçük parçalayarak kare haline getirdiğiniz kadayıfların bir kenarına dizip dolma şeklinde sarın. Daha sonra tatlıyı bulamak için hazırladığımız yumurta ve süt karışımını bir kâsede iyice çırpın. Hazırladığımız dolmaları sütlü yumurtaya hızlıca batırın ve elinizden bırakmadan içinde çevirin. Dolmaları daha sonra iyice kızdırdığınız yağın içine bırakın ve dolmalar iyice kızarıp tam kararmaya başlayacağı zaman çıkarın ve tatlınızı servis tabağına koyabilirsiniz.

Tatlınız hazır Afiyet olsun.
" } ] }