{ "title": "Kadayıf Böreği", "image": "https://www.kadayif.gen.tr/images/kadayif-boregi.gif", "date": "19.01.2024 13:53:20", "author": "UFUK DEMİRAL", "article": [ { "article": "Kadayıf Böreği, diğer kadayıf tatlılarına oranla daha ağır bir tatlıdır. İçerisinde pastırma ve peynir içeren çok lezzetli ve yüksek kaloriye sahip bu tatlı Türkiye'nin her tarafında yapılmaktadır.

Kadayıf Böreği Malzemeleri
Kadayıf Böreği Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir fırın tepsisine yağı iyice yayıyoruz. Daha sonra kadayıfın yarısını tepsiye seriyoruz ve elimizle iyice bastırıyoruz. Tepsiye yaydığımız tel kadayıfın üzerine pastırmayı ve dil peynirini diziyoruz. Kaşar peynirini rendeleyip pastırma ve dil peynirinin üzerine serpiştiriyoruz. Kadayıfın geriye kalan yarısını da bunun üzerine seriyor ve yine elimizle bastırıyoruz. Daha sonra bir kâsede hazırladığımız sütü ve yumurtayı birbirine iyice karışacak şekilde karıştırıyoruz ve içerisine erimiş margarini ekliyoruz. Bu karışımı kadayıfın üzerine gezdirerek her tarafına eşit miktarda yediriyoruz ve bu şekilde bir süre dinlendiriyoruz. Bu işlemlerden sonra 200 derecede ısıttığımız fırında pişiriyoruz Zaman kaybı yaşamamak için fırınınızı tatlıyı dinlendirirken ısıtabilirsiniz. Daha sonra sıcak bir şekilde servisinizi yapabilirsiniz.

Tatlınız hazır afiyet olsun." } ] }