{ "title": "İrmikli Kadayıf Tatlısı", "image": "https://www.kadayif.gen.tr/images/irmikli-kadayif-tatlisi-1389.jpg", "date": "20.01.2024 04:08:25", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "İrmikli kadayıf tatlısı, görseli çok dikkat çeken ve misafirlerinize tam bir görsel şölen sunan bir tatlı tarifi. Üstelik bu tarif evde bulunan malzemelerle yapabileceğiniz kolay ve pratiktir. Kadınlar altın günlerinde veya komşu davetlerinizde farklı B tarif yaparak güzel bir tabak hazırlayabilirsiniz. İrmikli kadayıf tatlısını şimdiye kadar hiç denemediyseniz mutlaka deneyin derim çünkü kadayıf ve irmik tatlısı birbirine mükemmel bir uyum sağladı. Çıtır çıtır kadayıfın üzerinde lezzetli bir irmikli kadayıf tatlısı hemen bir yere not alın ve sizde sevdiklerinizle birlikte bu lezzeti deneyin.

İrmikli kadayıf tatlısı tarifi için gerekli olan malzemeler nelerdir?
İrmikli muhallebisi için
İrmikli kadayıf tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle tel kadayıfı buzluğa koyun ve yaklaşık olarak 2 saat kadar sonra çıkarın. Bu işlem doğranmış olarak kullanılan kadayıfın kolaylıkla doğranması için gerekli olan bir işlem. Buzlukta çıkardıktan sonra tel kadayıfı küçük küçük doğrayın. Daha sonra başka bir taraftan büyük bir tencere alıp ocağın üzerine koyun ve altını açın. Tencerenin içine tereyağını koyun eritin ardından üzerine doğramış olduğunuz tel kadayıfı döküp karıştırın. Bu şekilde bir müddet kavurun. Kadayıfın rengi dönene kadar kavurmak yeterli olacaktır. Kadayıfın rengi güzel bir kavrulma rengi aldıktan sonra içine yarım su bardağı ceviz içi ilave edip karıştırın ve ocağın üzerinden alın. Başka bir tencere alıp içine irmik ve şekeri koyup karıştırın ve ardından yavaş yavaş şut ilave edip karıştırın ve sonra ocağın üzerine koyun ve altını açın. Orta ateşte sürekli olarak karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar karıştırın. İstenilen kıvama geldikten sonra göz göz olacaktır bu durumda bir paket vanilya eklenir ve karıştırılır. Eğer içinde pürüzler varsa ocaktan aldıktan sonra mikser ile iyice çırpın. İrmikli kadayıf tatlısını pişireceğiniz fırın kalıbını biraz ısıtın ve içine içine kavurmuş olduğunuz kadayıfın 3'te birini koyun ve tabanına yerleştirin. Daha sonra pişirdigimiz irmikli muhallebiyi kalıbın içine kadayıfın üzerine dükün. İrmikli muhallebiyi kalıbın içine tamamen döndükten sonra üzerine kalan kadayıfın da tamamını koyun ve bu şekilde soğumaya bırakın. Biraz soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın ve yaklaşık olarak3-4 saat dinlenmesi için bekletin. Buzdolabından çıkardıktan sonra dikkatli bir şekilde kalıptan da çevirip çıkarın. İrmikli kadayıf tatlısı kalıptan çıktıktan sonra istediğiniz gibi süsleyin. Güzelce bir dilimleyerek servis tabağına alıp servis edebilirsiniz. İrmikli kadayıf tatlısı tarifi hazır.

Şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }