{ "title": "Hazır Kadayıf", "image": "https://www.kadayif.gen.tr/images/hazir-kadayif.gif", "date": "21.01.2024 19:18:37", "author": "orhan esen", "article": [ { "article": "Hazır kadayıf, tarifi pastaneden kadayıf almak yerine evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kolay tariflerden biridir. Yapılması zor bir tarif olarak düşünülen bir tarif olmasına rağmen yapımı sırasında birkaç püf noktasına dikkat edildiğinde ortaya oldukça güzel bir tarif çıkmaktadır. Şimdi tadına doyamayacağınız kadayıf tarifi için gerekli malzemeleri verip yapım aşamasına geçebiliriz.

Gerekli malzemeler
Sayılan bu malzemeler kadayıfın yapımı içindir. Üzerine dökülecek şerbet için;
Şerbetin ve kadayıfın nasıl yapılır?

Şekeri ve suyu uygun büyüklükte bir tencere içinde iyice karıştırın. Şeker suyun içinde tamamen erimelidir. Bu karışıma yarım dilim limonun suyunu ekleyerek ocağı açıp tencereyi ateşe koyun. 20 dakika kadar su şeker karışımını kaynatınız. Karışım koyu bir kıvama gelince tencereyi ateşten alın ve bir kenarda soğumaya bırakın. Şerbet bir kenarda soğur iken siz de diğer yandan kadayıfın yapımına başlayabilirsiniz. Aldığınız pişmemiş kadayıfı iyice ufalayarak bıçak yardımıyla kesiniz. Tereyağını veya margarin kullanacaksanız yarısını alarak kadayıfı koyacağınız tepsiyi güzelce yağlayın. Kadayıfın yarısını yağladığınız tepsiye yayın. Öğütülmüş ceviz içini tepsinin her tarafına yaydıktan sonra kadayıfı sert bir cisim yardımı ile kadayıfı bastırın bundan önce yağı kadayıfa iyice yedirmiş olmanız gereklidir. Ceviz içi yerine fındık içini ya da fıstık içini öğüterek kullanabilirsiniz. Bu aşamadan sonra geriye kalan diğer kadayıfı tepsinin üstüne ikinci tabaka olarak tepsinin her yerini örtecek şekilde güzelce yayın sonra kullandığınız sert cisimle bu katmanı da iyice bastırın. Tepsiyi önceden ısıtarak hazırlanmış fırına verin ve 200 derece sıcaklıkta kadayıfların üzeri pişinceye kadar bekletin. Tatlı pişince tepsiyi çevirin ve diğer yüzü de kızartın. Tepsiyi fırından alınca bir kenarda ılıyan şerbeti kadayıfın üzerine dökün. Bu işlemden sonra tatlının üzerini süslemek için ceviz, fındık ya da fıstık içini kullanabilirsiniz. Ayrıca kaymak da kullanmanız mümkündür. Kadayıf servise hazırdır afiyet olsun. Bayramın yaklaştığını düşünürsek şimdiden bu tarifi bir kenara not edebilirsiniz.
" } ] }