Hazır kadayıf tatlısıtatlı denilince ilk olarak akla gelen tatlılardan birisidir. Fazla vakti olmayanlar özel günlerde tercihlerini genellikle hazır kadayıf tatlısından yana kullanırlar. Çünkü kadayıfı hazır kızartılmıştır. Size sadece şerbetini hazırlayıp, uygun sıcaklığa gelince dökmesi kalıyor. Yapım aşamasında püf noktalarına dikkat edildiği taktirde tel tel olan lezzetli bir tatlıdır. Şimdi püf noktaları ile hazır kadayıf tatlısının malzemelerine ve yapılışına geçelim.
Hazır Kadayıf Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Yarım litre su. Bardak ölçüsü ile 2-2,5 su bardağı
500 gram toz şeker. Bardak ölçüsü ile 2-2,5 su bardağı
Yarım dilim limon
1 paket vanilya
1 paket hazır kadayıf
Hazır Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?
Öncelikle uygun büyüklükteki bir tencerede şeker ve suyu, şeker eriyinceye kadar karıştırın. Bu karşımı ocağa koyun. Yaklaşık 20 dakika kadar su ve şeker karışımını kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave ederek 5 dakika daha kaynatın. Daha sonra vanilyasını koyup ocaktan alın. Şerbeti 5-6 dakika beklettikten sonra kepçe ile yavaş yavaş kadayıfın üzerine dökün. Şerbetin ılık veya soğuk olmamasına dikkat edin. Serçe parmağınızın ucu ile kontrol edebilirsiniz. Hazır kadayıf zaten soğuk olduğu için, şerbetin daha sıcak dökülmesi gerekiyor. Şerbet soğuk olursa, kadayıf şerbeti çekmeyecek ve kuru olacaktır. Zaten hazır kadayıf tatlısının kıvamı ve lezzeti şerbetin uygun sıcaklıkta dökülmesinde saklıdır. Yine aynı şekilde şerbet çok sıcak haldeyken dökülürse de kadayıf hamur olacaktır. Bu sebeple şerbetin sıcaklığı hazır kadayıf tatlısı için çok önemlidir. Şerbetini döktükten sonra soğumaya alın. Soğuduktan sonra dilimleyebilirsiniz. Üzerini ceviz, fındık veya fıstık içi ile süsleyebilirsiniz. Dilerseniz üzerinde dondurma ya da kaymakta tercih edebilirsiniz. Lezzeti ve sunumu ile tadı damağınızda kalacak olan hazır kadayıf tatlımız servise hazır.