{ "title": "Hazır Ekmek Kadayıfı", "image": "https://www.kadayif.gen.tr/images/hazir-ekmek-kadayifi-3227.jpg", "date": "20.01.2024 01:06:43", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Hazır Ekmek Kadayıfı, Hazır ekmek kadayıfını dışarıda marketlerde ve tatlıcılarda rahatlıkla bulup hazırlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken şey hazır ekmek kadayıfının üzerine ılık şerbeti dökerek dinlendirip kaymak ile servis etmenizdir. Bu nedenle yapımı son derece kolay ve sizi uğraştırmaz. En çok zaman problemi olan bayanların tercih edip severek tükettiği ekmek kadayıfını şerbetini koymadan kuru bir halde yaklaşık olarak altı ay saklayabilirsiniz. Bu nedenle evde bulundurulması gereken ve ani gelen misafirlere beş dakika içinde hazırlayabileceğiz bir tatlıdır. Ana vatanı afyon olarak bilinen ekmek kadayıfının tarihe dayanan köklü bir geçmişi vardır. Geleneksel lezzetlerimiz arasında yer alan ekmek kadayıfını nerede ise sevmeyen yoktur.

Hazır Ekmek Kadayıfı Malzemeleri
Şerbeti için
Servis için
Hazır Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?

Hazır Ekmek Kadayıfını Hazırlamak için öncelikle ekmek kadayıfını bir tepsinin içine koyarak üzerine sıcak suyu ekleyin ve sıcak suyun çekmesi için üzerini kapatın. Diğer bir kapta ekmek kadayıfının şerbetini hazırlamak için geniş bir tencereye suyu ve toz şekeri koyarak ocağın üzerine alın ve kaynatın. Kaynadıktan sonra üzerine birkaç damla limon sıkarak kıvama gelen şerbetin altını kapatın. Daha sonra oda sıcaklığında ılık olması için dinlendirin. Ekmek kadayıfının suyu çektikten ve yumuşadıktan sonra ocağın üzerine alın ve çevirmeye başlayın. Daha sonra şerbeti yavaş yavaş dökerek tepsiyi ocağın üzerinde çevirin. Daha sonra dinlenmesi için ocağın üzerinden alarak tezgâha alın. Soğuyan ekmek kadayıfının üzerine kaymak sürerek dilimlere ayırın. Ardından şık servis tabağına alarak üzerine fıstık veya ceviz serperek servis edin.

" } ] }