{ "title": "Gaziantep Kadayıf", "image": "https://www.kadayif.gen.tr/images/gaziantep-kadayif.gif", "date": "23.01.2024 03:17:17", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Gaziantep Kadayıf, Gaziantep yöresine ait olan her türlü lezzette olduğu gibi, muhteşem bir şerbetli tatlı çeşididir. Tereyağının Antep fıstığına vermiş olduğu nefis aroma, tadına bakan her kese adeta bir lezzet şöleni yaşatacaktır. Daha önce yapmamış ya da tatmamış her kese, mutlaka denemelerini öneririz. Kolay gelsin.

Gaziantep Kadayıf Malzemeleri
Şerbeti İçin Malzemeleri
Gaziantep Kadayıf Nasıl Yapılır?

Tatlımızı yapmaya başlamadan önce şerbetini hazırlıyoruz. Bunun için bir tencerenin içinde su ile şekeri karıştırıp, kaynaması için ocağa alıyoruz. Şerbet kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra limon suyunu ilave edip 6-7 dakika civarında bir müddet daha kaynatıp, soğuması için serin bir yere kaldırıyoruz.

Kadayıfı doğrama tahtasında tıpkı salata doğrar gibi, baş parmak kalınlığında doğruyoruz. Fırın tepsisinin dibini tereyağı veya margarin ile yağlayıp doğramış olduğumuz kadayıfı üzerine boşaltıyoruz. Tereyağını yağ tavasına atıp, köpüğü sönünceye kadar kızartıyoruz. Ardından kadayıfın üzerine boşaltıp, kadayıfları parmak uçlarımızla mıncıklayarak her tarafına tereyağını yediriyoruz. Daha sonra kadayıfın yarısını alıp, kalan kısmını tepsinin dibine eşit bir şekilde avuç içimiz ile sıkıştırarak döşüyoruz. Üzerini Antep fıstığı ile kaplayıp kadayıfın kalan kısmını yine sıkıştırarak üzerine döşüyoruz. Ardından tıpkı kek dilimler gibi kare şeklinde dilimledikten sonra önceden ısıtılmış 150 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Tatlı fırından çıktıktan sonra birkaç dakika bekleyip, soğumuş olan şerbetini üzerine gezdiriyoruz. Çıtır çıtır bir tatlı elde etmek isterseniz, tatlının üzerini kapatmadan şerbetini çekmesini bekleyin. Şayet yumuşak kıvamlı bir tatlı olmasını isterseniz, üzerini başka bir tepsi ile kapatabilirsiniz. Tatlınız 3.4 saat sonra servise hazır hale gelecektir. Tatlınızı sıcak yaz günlerinde dilerseniz, dondurma eşliğinde ikram edebilirsiniz.

Kolay gelsin.
" } ] }