{ "title": "Fıstıklı Tel Kadayıf", "image": "https://www.kadayif.gen.tr/images/fistikli-tel-kadayif.gif", "date": "20.01.2024 09:26:47", "author": "Nagihan Öztürk", "article": [ { "article": "
Fıstıklı tel kadayıf, sofralarımızın vazgeçilmez klasik tatlıları arasında yer almakta. Tel kadayıfın Antep fıstığının lezzeti ile buluşan oldukça lezzetli bir şerbet tatlısıdır. Akşam yemeklerin ardında severek yediğimiz vazgeçilmez tatlıdır. Gaziantep yöresine ait bir tatlı olarak bilinmekte. Şeker ve kurban bayramlarında misafirlere ikram etmekte vazgeçmediğimiz bir tatlıdır.

Fıstıklı Tel Kadayıf Malzemeleri (8 Kişilik)
Şerbeti için
Fıstıklı Tel Kadayıfı Nasıl Yapılır?

Fıstıklı tel kadayıf da şerbet ılık kadayıf sıcak olacak bu neden de dolayı ilk olarak derin bir tencereye toz şeker su koyup ocağa koymadan şeker eriyene kadar karıştırın daha sonra şerbeti kaynaması için ocağa koyun. Şerbet kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan indirin ve şerbeti soğumaya bırakın. Kadayıfı elinizle küçücük parçalar haline getirin. Tereyağını eritip sıvıyağ ile karıştırın ve küçük parçalar haline getirdiğiniz kadayıfı yağ ile bir güzel harmanlayın. Yağlanmış tepsiye kadayıfın yarısını yayın ve ara ara bastırın. İnce dövülmüş Antep fıstığını kadayıfın üzerine serpin. Daha sonra kalan kadayıfı da tepsiye bastırarak sıkı sıkı yayın. Kadayıfı fırına atmadan önce yarım saat boyunca bastırarak kadayıfları sıkıştırın. Daha önce ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirmeye bırakın. Fırında çıkan kadayıfı yaklaşık 5-6 dakika dinlendirdikten sonra ılık şerbeti üzerine gezdiriyoruz. Fıstıklı tel kadayıfının şerbetini çekmesi ve daha lezzetli olması için 1 gece dinlenmesi gerekir. Fıstıklı tel kadayıf soğuduktan sonra isteğe bağlı dilimleyip sunum yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }