{ "title": "Fıstıklı Kadayıf", "image": "https://www.kadayif.gen.tr/images/fistikli-kadayif.gif", "date": "20.01.2024 09:20:15", "author": "özlem aksüt", "article": [ { "article": "
Fıstıklı kadayıf tatlısı, Gaziantep yöresine ait gibi görünen tatlı her yörede yapılır ve bayramlarımızın ve sofralarımızın vazgeçilmezi olmuştur. Fıstıklı kadayıf tatlısının kalori değeri ve besin değeri yüksektir. Yaklaşık olarak bir porsiyon (120 gram) fıstıklı kadayıf 292 (Kcal) kaloriye denk gelmektedir.

Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Malzemeleri (8 kişilik)
Fıstıklı Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şekeri ve suyu derin bir tencerenin içine koyup kaynamaya başlayıncaya kadar yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 5-6 dakika kaynatın. İçerisine limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynatın ve sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kadayıfları derin bir kabın içine alın ve elinizle tel tel ayırıp küçük parçalar haline getirin. Daha sonra eritilmiş ve ılıtılmış tereyağını ekleyin ve tereyağı ile kadayıfları derin bir kabın içinde bir güzel harmanlayın. Kadayıflar tereyağı ile buluştuktan sonra ikiye ayırın. Fırın tepsisini yağlayın. Tepsinin içine ilk yarısını boşluk kalmayacak şekilde yayın ve üzerini iyice bastırın. Bunun için kâse tabanını kullanabilirsiniz. İyice bastırırsanız dilimleriniz kalıp şeklinde çıkar. Daha sonra üzerine eşit olacak şekilde ince çekilmiş Antep fıstığını yayın. Kadayıfların diğer yarısını da üzerine yerleştirin. Yine kâse tabanını kullanarak boşluk kalmayacak şekilde iyice bastırın. Önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırında kızarmış olan Fıstıklı kadayıf tatlısını 5-10 dakika dinlendirin. Fıstıklı Kadayıf tatlısı ılığa yakın hale geldikten sonra üzerine eşit miktarda daha önceden soğutulmuş olan şerbeti dökün. Fıstıklı kadayıf tatlısının şerbetini iyi çekebilmesi ve daha lezzetli olması için tatlının bir gün dinlenmesi gerekir. Dinlendikten sonra istediğiniz şekilde sunum yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }