{ "title": "Fındıklı Kadayıf Tatlısı", "image": "https://www.kadayif.gen.tr/images/findikli-kadayif-tatlisi-944.jpg", "date": "21.01.2024 07:11:06", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Fındıklı kadayıf tatlısı, geleneksel tatlı tariflerinden biridir. Cevizli de yapılabilen bu tarifi özel günlerde, bayramlarda sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Kadayıfla yapılan tatlılarda en önemli unsur fırında nar gibi kızarmasını sağlamaktır. Bu şekilde şerbetlenen kadayıf tatlısı yine çıtır lezzetiyle ağzınızda dağılır. Fındıklı kadayıf tatlısının yapımı da kolaydır. Ölçülerine uyduğunuz zaman damak tadınıza hitap eder. Hazırlıklarımız bittiyse, tatlımızı hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Fındıklı kadayıf tatlısı için gerekli malzemeler
Şerbet malzemeleri
Fındıklı kadayıf tatlısı nasıl yapılır?

Önce kadayıfları bir fırın tepsisine yerleştirin. Burada kadayıfı fazla zorlamadan katlarını açmaya çalışın. Bu aralara sıvı yağdan koyarak, ellerinizle kadayıfı didikleyin. Üzüm pekmezini de kadayıfla karıştırın. Bu şekilde hazırlanan kadayıfın yarısını başka bir yere düzgünce yayın. Ellerinizle bastırın ve kadayıfı düzeltin. Fındık içini bunun üzerine yayın. Üstüne kadayıfın kalan yarısını da döşeyin. Elinizle yine bastırıp, düzgün bir yüzey elde edin. Hatta başka bir tepsiyle de üzerine bastırabilirsiniz. Kadayıf sıkı sıkı olsun. Üzerine tereyağını parçalar halinde koyun. Bunu daha önceden 180 derecede ısıttığınız fırında nar gibi kızartın. Kadayıf fırında pişerken sizde şerbetini pişirebilirsiniz.

Tencerede su ve toz şekeri karıştırıp eriterek ocakta kaynatın. Kıvamını bulduğu zaman şerbetin içine limon suyunu koyarak birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Şerbet kenarda ılınırken kadayıfta fırında pişmiş olur. Şerbeti ılık olarak fındıklı kadayıf tatlısı üzerine gezdirin. Daha sonra tatlının üzerini bir tepsiyle kapatarak, şerbetini iyice çekmesini sağlayın. Dinlenen fındıklı kadayıf tatlısını dilimler halinde servis tabaklarına alın, üzerlerine isterseniz toz Antep fıstığı gibi süsleme malzemeleri koyarak konuklarınıza ikram edin.

Afiyet olsun.
" } ] }