{ "title": "Ezme Kadayıf", "image": "https://www.kadayif.gen.tr/images/ezme-kadayif-1069.jpg", "date": "19.01.2024 13:38:00", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Ezme Kadayıf, Çok kolay olmasına rağmen çok ama çok lezzetli bir şerbetli tatlı olan ezme kadayıf, tatlı tarifleri listenizde mutlaka olması gereken şahane bir tatlı tarifi. Bayan oturmalarında servis tabaklarına dolduracak ve bayramlarda ve ramazan sofralarında konuklarınıza ikram edebileceğiniz ezme kadayıf içerisindeki tereyağı ve Antep fıstığı sayesinde enfes bir aromaya sahip. Bu harika lezzet şöleni şerbetli tatlı tarifi arayanlar için iyi bir seçim olabilir.

Ezme kadayıf malzemeler
Şerbeti için
Ezme kadayıf nasıl yapılır?

Öncelikle tatlının şerbetini hazırlamak için su ve şekeri tencerenin içerisine ilave edip iyice karıştırdıktan sonra ocağın altını açın ve şerbeti kaynamaya bırakın. Tatlının şerbeti iyice kaynayıp kıvamını aldığında içerisine birkaç damla limon suyunu da ekleyip ocağın altını kapatın ve soğuması için bir kenara alın. Şerbet soğukken bu arada tel kadayıfı fırın tepsisine dökün iyice açtıktan sonra fırına sürerek hafif kızartın daha sonra elinizle ovalayarak tel kadayıfların parçalanmasına yardımcı olun. Ardından kadayıfların yarısını bir kabın içerisine alın ve tepside kalan tel kadayıfları iyice tepsiye bastırarak incelmesine yardımcı olun. Küçük bir tavanın içerisinde tereyağını erittikten sonra incelttiğiniz kadayıfların üzerine yarısını gezdirin ve üzerine çekilmiş Antep fıstığının da yarısını serptikten sonra kadayıfın geri kalan kısmını da incittiğiniz tel kadayıfların üzerine alıp aynı şekilde bastırdıktan sonra geriye kalan tereyağı ve Antep fıstığını da üzerine ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Kadayıfları fırından çıkarıp sıcakken üzerine soğumuş olan şerbeti gezdirerek dökün. Bu şahane lezzete sahip olan ezme kadayıfı şerbetini çektikten sonra yanında kaymak ya da sade dondurma ile servis yapabilirsiniz. Afiyetle yemeniz dileğiyle.
" } ] }