{ "title": "Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır", "image": "https://www.kadayif.gen.tr/images/ekmek-kadayifi-hamuru-nasil-yapilir.gif", "date": "19.01.2024 03:03:06", "author": "zülfü çakmak", "article": [ { "article": "
Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır, Ekmek kadayıfı birçok şehirlerimiz de çarçabuk hemen herkesin fazla beğendiğinden kesin emin olduğumuz ve çoğunlukla marketten hazır alınıp kullanılan kaymaklı ekmek kadayıfı eviniz de yapabilirsiniz isterseniz. Kolayca yapabileceğiniz bir tarif vereceğim sizlere ayrıca bu tatlı en fazla Hatay bölgesinde yapılmaktadır. Bütün şehirlerimizin her yerin de fazlaca yapılan ekmek kadayıfı bir tatlıdır. Ekmek kadayıfı bir tatlı olmasına karşın en çok sevilen şerbetli tatlıların arasında yer alan lezzettir. Ekmek kadayıfını yapmakta zorlanmayacaksınız hazırlanmak son derece meşakkatsiz bir lezzetli bir tatlı türüdür. Bugün size sevdiklerinizle doya doya yiyebileceğiniz ve nefsinizi yatıştıracak tatlı krizlerinizi kolayca atlatmanıza yardımcı olacak bir tatlıdır. Tatlıya doymak istiyorsanız bu tatlıyı tercih etmeniz için ekmek kadayıfının tarifini veriyorum kâğıdı kalemi hazırlayın. Muhteşem tatlımızı yapmaya başlayalım.

Ekmek kadayıfı hamurunu malzemeleri
Ekmek kadayıfı hamurumuzun kıvamını vermek için
Ekmek kadayıfın şerbeti için
Ekmek kadayıfı hamurumuzun nasıl yapılır?

İlk olarak 5 su bardak toz şekerin yarısını tencereye koyup kaynatıyoruz ardından iki damla limon suyunu damlatıp istenilen kıvama gelince, azar azar suyunu ve kalan toz şekeri ilave ediyoruz. Daha sonra ilk olarak fırınımızı 250 derecede önceden açıp ısıtalım. Hamur kaba içine, sütümüzü ılık olacak şekilde toz şekerini ve mayamızı eritiyoruz. Ardından içerisine diğer malzemelerimizi ekleyerek ekmek kadayıfı hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz. Kadayıf hamurunun meblağı gözünüze az geldiyse bir daha ki yaptığınızda ölçüleri artırabilirsiniz fakat bu kadarı da bir tepsi olmaktadır. Eğer kadayıf hamuru fazla olduysa, hamuru ikiye keserek pişirilebilir, diğer parçayı da buzluğa atıp daha sonra yapabilirsiniz.

Hazırladığımız ekmek kadayıfı hamurumuzu 40 cm genişliğinde bir metal tepsi olur ya da cam borcam da kullanmalısınız. Eğer daha ince olmasını tercih ederseniz isterseniz, daha büyük tepside yapabilirsiniz. Kadayıf hamurumuzu, tepsiye göre oklavayla açalım. Daha sonra yağladığımız tepsiye yerleştirip mayalanması ve kabarması için 1,5 saat bekleyiniz. Mayalanması olan ekmek kadayıf hamurunu altı ve üstü mükemmel bir şekilde nar gibi kızarana dek önceden ısıttığımız fırınımızda iyice pişiyoruz. Pişmiş kadayıf hamurumuzu iyice soğumasını bekliyoruz. Fakat bir gün bekletirseniz çok daha şaheser sonuç alacaksınız daha da lezzetli olacaktır. Sonraki gün kadayıf hamurumuzu daha geniş bir tepsiye alıp, hamurumuzun üzerine önceden hazırladığımız şerbeti ilave ediyoruz. Kadayıf hamurumuzun şerbeti döktükten sonra kabarması için bir dakika bekleyiniz. Şerbeti güzel bir şekilde emmesi için geniş tepsiye almayı unutmayınız. Kadayıf hamuru şerbetini emdikten sonra üzerine kaymak, krema veya dondurma koyarak ya da fındık, fıstık ekleyebilirsiniz damak zevkinize kalmış üstünü de süsledikten sonra güzelce dilimleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }