Dondurmalı kadayıf, klasik kadayıf tatlısına yeni bir lezzet olarak eklenmiş. Özellikle şeker bayramın da misafirlerimize severek ikram ettiğimiz bir lezzettir. Kadayıfın dondurma ile buluşması farklı bir lezzet oluşturmuştur. Her yörenin kendine ait bir kadayıf tatlısı tarifi vardır.
Dondurmalı Kadayıf Malzemeleri (8 Kişilik)
500 gram kadayıf
250 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için
4 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
2-3 damla limon suyu
Üzeri İçin ve Ara Kat için
250 gram Antep fıstığı
250 gram isteğe bağlı dondurma
Dondurmalı Kadayıf Nasıl Yapılır?
İlk olarak kadayıfları ince ince bir bıçak yardımı ile doğrayın ve geniş bir kabın içine alıp biraz da elimizle parçalayın. Daha sonra tavaya tereyağını erittin. Tereyağı erdikten sonra sıvıyağını ilave edip karıştırın. Tereyağı karışımını ince doğranmış kadayıfın üzerine dökün ve elinizle harmanlayıp yağı bir güzel yedirin. Kadayıfın yarısını sıvı yağ ile yağladığımız fırın tepsisine eşit bir şekilde sıkı sıkı yayalım. Daha sonra Antep fıstıklarını ara katlarına serpiştirin. Kalan kadayıfları da tepsiye bastırarak eşit bir şekilde dağıttın. Kadayıfı fırına atmadan önce başka bir fırın ile üstene kapatıp iyice bastıralım tepsinin üzerine bir ağırlık koyarak 30 dakika bekletelim. Daha önce 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kadayıflar fırında pişerken tatlının şerbetini yapmaya başlayın. Derin bir tencereye suyu, toz şeker ve limonu koyalım kaynamaya bırakalım. Şerbet kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan indirin. Fırından çıkmış kadayıf soğuk şerbet sıcak olacak. Şerbeti eşit bir şekilde kadayıfa döktükten sonra şerbetinin iyi bir şekilde çekmesi için 1 gece dinlemesi gerekir. İstediğiniz şekilde kadayıfı dilimleyip servis tabağına alın ve dondurma eşliğinde sunum yapın.