{ "title": "Diyarbakır Kadayıfı", "image": "https://www.kadayif.gen.tr/images/diyarbakir-kadayifi.gif", "date": "19.01.2024 02:04:43", "author": "aysel candan", "article": [ { "article": "
Diyarbakır kadayıfı, yemek için Diyarbakır'a gitmenize gerek yok. Sizde evinizde ağzınıza layık lezzetli bir Diyarbakır kadayıfı yapabilirsiniz. Diyarbakır kadayıfını damak zevkinize uygun olacak şekilde istediğiniz malzemelerle hazırlayabilirsiniz. Hafif olsun istiyorsanız sütlü daha lezzetli olsun diyorsanız fıstıklı fındıklı cevizli olarak hazırlayabilirsiniz.

İşte lezzetine doyamayacağınız fıstıklı Diyarbakır kadayıfı tarifi.

Diyarbakır Kadayıfın Malzemeleri
Şerbeti için
Diyarbakır Kadayıfı nasıl yapılır?

Kadayıf için 100 gram erimiş margarini ve 1 çorba kaşığı pekmezi karıştırın. Tepsinin dibine sürün. Çiğ burma kadayıfı düz bir zeminde açın. Ortasına boydan boya fıstık içi sepin. Sonra bir ucundan tutun burarak sarın. Tepsiye yerleştirin. Üzerine kalan eritilmiş margarini sürün. Fazla yağı tepsiyi eğerek dökün. Kadayıfı önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin. Aynı tepside ters yüz ederek 10 dakika daha diğer yüzünü pişirin. Sıcak şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çektikten sonra servis edin.

Şerbetin Nasıl Yapılır?

Şeker ve suyu bir tencerede karıştırın. Şurup kıvamına gelene kadar kaynatın.

Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }