{ "title": "Çikolatalı Kadayıf Tatlısı", "image": "https://www.kadayif.gen.tr/images/cikolatali-kadayif-tatlisi-2030.jpg", "date": "19.01.2024 13:56:23", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "
Çikolatalı kadayıf tatlısı, harika mı harika, tadı nefis bir o kadar da yapımı oldukça pratik bir tatlıdır. Bir kere yaptığınızda tekrar yapmak isteyeceğiniz çok özel bir tariftir. Kadayıf ve çikolatayı bir araya getiren enfes bir tatlı. Lezzeti ve görüntüsü ile hayranlık uyandırmaktadır. Hem görüntüsü ve sunumu ile hem de lezzetiyle konuklarınızın beğenisini kazanacağınız bir tarif olup, şimdi çikolatalı kadayıf tatlısı için gerekli malzemelere göz atalım.

Çikolatalı kadayıf tatlısı için gerekli malzemeler
Sosu için
Kreması için
Üzeri için
Çikolatalı kadayıf tatlısı nasıl yapılır?

İlk önce kadayıfları küçük küçük parçalara ayırın. Mutfak makası veya bıçakla da küçük parçalara keserek ayırabilirsiniz ya da 30 -40 dakika buzlukta bekletirseniz çıtırlaşacak, böylelikle elinizle kolayca ufalayabileceksiniz. Kadayıfları küçük parçalara ayırdıktan sonra büyük bir tavaya kadayıfları alalım ve ocak üzerinde orta ateşte karıştırarak kadayıflar kızarana kadar kavurun. Kızardıktan sonra bir kenarda soğumaya bırakalım.

Diğer taraftan sosunu hazırlamaya başlayalım. Süt ve çikolata sosunu geniş bir tencereye alarak ocak üzerinde orta ateşte kaynayıp, koyulaşıncaya kadar pişirelim. Çikolata sosu koyulaştıktan sonra ocaktan alıp bir paket çikolatayı küçük parçalara bölüp, yaptığımız sosa ilave edelim ve karıştırarak erimesini sağlayalım. Daha sonra soğumasını bekleyin. Fakat ara ara karıştırın ki üzeri kabuk bağlamasın.

Çikolatalı kadayıf tatlısı kreması için; süt ve pişmeyen pudingi derince bir kaba alın, mikser ile 3 -4 dakika karıştırıp, koyulaşıncaya kadar, kıvam alıncaya kadar çırpın. Üzerine bir paket toz krem şanti ekleyip mikser ile çırpmaya devam edin. Kısa bir süre sonra daha çok koyulaşacaktır. Tadı ve kıvamı çok güzel bir kremadır. Kavrulan kadayıfların üzerine ılıyan çikolata sosunu eşit miktarda kadayıfların üzerine dökün ve güzelce karıştırın. Daha sonra streç film yaydığımız borcama çikolatalı kadayıfı döküp tabanına güzelce eşit miktarda yayalım. Üzerine hazırladığımız kremayı döküp üzerini düzleyelim. Üzerini güzelce düzledikten sonra soğuması için buzdolabına kaldıralım. 2 veya 3 saat buzdolabında beklettikten sonra üzerini Hindistan cevizi ve damla çikolatalarla süsleyip, dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }