{ "title": "Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.kadayif.gen.tr/images/cig-kadayif-nasil-pisirilir-2133.jpg", "date": "19.01.2024 18:16:33", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan şerbetli tatlı çeşitleri birçok kişi tarafından oldukça sevilir. Bu şerbetli tatlı çeşitleri arasından yapımı en kolay ve en çok tercih edileni olan çiğ kadayıf özellikle de ramazan sofralarının vazgeçilmez bir tatlı çeşididir. Geçmişi oldukça eski yıllara dayanan ve hiçbir değişikliğe uğramadan günümüze kadar gelmiş nadir tatlılardan biri olan tel kadayıf tatlısı nasıl yapılır sorusuna cevap arayanlar için şahane bir çiğ kadayıf tarifi hazırladım. Hamurumsu bir tatlı gibi olmayan çıtır çıtır tam ağzınıza layık bu şahane tarif tam kıvamında. Tarifte olan ölçülerinden çıkmadan mutlaka denemenizi öneririm. Hem şekeri hem de yağı kaldıran bu şahane tatlı çeşidini hazırlamaya başlayalım.

Çiğ kadayıf tarifi malzemeleri
Şerbeti için
Üzeri için
Çiğ kadayıf nasıl pişirilir

Öncelikle bir fırın tepsisinin içerisine çiğ tel kadayıfları olarak iyice açtıktan sonra bir tavanın içerisinde margarini eritin ve fırın tepsisindeki kadayıfların üzerine eritilmiş margarini gezdirip yavaş yavaş harmanlayarak kadayıfların her tarafını iyice yedirin. Daha sonra kadayıfın yarısını bir kabın içerisine alın ve tepsinin içerisinde kalan kadayıfları tepsiye iyice bastırarak yaydıktan sonra üzerine iri çekilmiş cevizleri serpiştirin. Ardından ayırdığınız kadayıfı da cevizlerin üzerine yayıp aynı şekilde bastırdıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Kadayıf biraz ılıdıktan sonra üzerine ılıtılmış sütü de gezdirerek dökün ve tel kadayıfı soğumaya bırakın. Bu arada kadayıfın şerbetini hazırlamak için bir tencerenin içerisine su ve toz şekeri ilave edip iyice karıştırdıktan sonra ocağın altını açın ve tatlının şerbeti sararıp iyice kıvamını alıncaya kadar kaynattıktan sonra içerisinde limon tuzu veya limon tuzunu da ekleyip bir taşım daha kaynatıp şerbeti ateşten alın. Soğuyan kadayıfın üzerine sıcak şerbeti gezdirerek dökün ve tel kadayıf soğuyup şerbetini çekince dilimledikten donra üzerine Antep fıstığı serpiştirerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }