{ "title": "Cevizli Muhallebili Kadayıf", "image": "https://www.kadayif.gen.tr/images/cevizli-muhallebili-kadayif-673.jpg", "date": "19.01.2024 19:40:44", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Cevizli muhallebili kadayıf; sütlü tatlı severlerin oldukça beğeneceği bir tariftir. Özellikle Ramazan aylarında iftardan sonra oldukça hafif olduğu için ben misafirlerime genellikle bu tatlıyı yapmayı tercih ediyorum. Üzerine dondurma ve çilek sosu ile servis yaparsanız görüntüsü çok şık olur. Arzu ederseniz çikolata sosu da dökebilirsiniz. Bu tarifi tüm kadayıf severlerin beğenisine sunuyorum. Bu arada kızartılmış kadayıfı her zaman buzdolabında muhafaza ederek muhallebilerin de üzerine ekebilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Cevizli muhallebili kadayıf için gerekli malzemeler
Muhallebisi için
Cevizli Muhallebili Kadayıf Nasıl Yapılır?

Kadayıfları bir gün öncesinden bir poşete koyarak buzlukta bekletin. Yapacağınız zaman bir kadayıfları geniş bir örtünün içerinden elinizle ufalayın. Eğer tatlıyı hazırlamak için çok fazla vaktiniz yoksa kadayıfları bıçak yardımıyla tahta üzerinde de kıyabilirsiniz. Geniş ve derin bir tencerenin içerisine tereyağını eritin ve üzerine şekeri ekleyin. Daha sonra kadayıfları da üzerine ilave ederek kısık ateşte sürekli kavurarak kızarana kadar iyice pişirin. Kadayıfların çıtır çıtır olduğundan emin olduğunuzda ocağın altını kapatın ve üzerine daha önce dişe gelecek şekilde ufalttığınız cevizleri ilave ederek karıştırın.

Muhallebisi için soğuk sütü bir tencereye boşaltın. Toz şekeri ve nişastayı da üzerine ilave ederek çırpıcı ile karıştırarak kısık ateşte karıştırarak pişirin. Ocağın altını kapatın ve 15 dakika kadar soğuttuktan sonra üzerine kremşanti ve vanilyayı ekleyerek mikser yardımıyla çırpın. Dikdörtgen bir borcamın içerisine soğuyan kadayıfın yarısını boşaltın ve her yere eşit şekilde yayın. Üzerine yavaşça muhallebinin tamamını dökün ve borcamı hafif sallayın. Kalan kadayıfları da muhallebinin üzerini kapatacak şekilde dökün. Cevizli muhallebili kadayıf tatlınız hazır. Dinlenmesi için yaklaşık 2 saat buzdolabında bekletin ve kare şeklinde dilimleyin. Soğuk olarak servis yapın. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }