{ "title": "Cevizli Kadayıf", "image": "https://www.kadayif.gen.tr/images/cevizli-kadayif.gif", "date": "19.01.2024 08:35:21", "author": "Esra topal", "article": [ { "article": "
Cevizli Kadayıf, özellikle Gaziantep ve Şanlıurfa yörelerinde meşhurlaşmış Osmanlı Saray Mutfağından gelerek lezzetinden bir şey kaybetmeden günümüze kadar ulaşmış eşsiz lezzetlerden biridir. Kadayıf ustalarının bin bir mağrifetle hazırladıkları Cevizli Kadayıfın yazımızdaki tarifini uyguladığınızda yemek yapmaya yeni başlayanlar ve hamur işleriyle uğraşmayı seven hanımlar için oldukça kolay olduğunu göreceksiniz. Püf noktalarına dikkat ederek hazırladığınız Cevizli Kadayıfı özel misafirleriniz ve bayram, düğün vs. Gibi özel günlerinizde de rahatlıkla hazırlayabileceksiniz.

İşte Cevizli Kadayıfın detayları ve yapılışı.

Cevizli Kadayıfın Malzemeleri (1 Tepsi İçin)
Cevizli Kadayıfın Nasıl Yapılır?

Bu tarifimizi hazırlarken öncelikle şerbeti hazırlayarak, kadayıfların hamurlaşmaması için yeterli miktarı tutturmamız gerekmektedir. Şerbeti hazırlamak için de derin bir karıştırma kabında şeker ve suyu ilave ederek ocağı yakalım. Kısık ateşte kaynamaya başlayan şerbete 1-2 damla limon sıkalım ve ocağı kapatarak soğumaya bırakalım.

Şerbetimiz soğurken bir yandan tereyağını eritelim ve kadayıfların üzerine harmanlayalım. Orta büyüklükte bir çay fincanının yarısını kadayıfla dolduralım ve eritip dövdüğümüz cevizden bir miktar alarak kadayıfların üzerine bastıralım. Ardından servis yapacağımız tabağa kadayıfı ters döndürerek düzgünce koyalım. Bu esnada tabağa fincandan kadayıfları kaydırarak koyabiliriz.

Önceden ısıttığımız fırında 150 derecede yaklaşık 20 dakika kadar kadayıfları pişirelim. Üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirdiğimiz kadayıfları fırından çıkarmadan önce fırının kapağını açarak ilk sıcaklığının çıkmasını sağlayalım. Hafif ılık olan kadayıfın üzerine hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti dökelim. Üzerine arzuya göre Hindistan cevizi ya da iç ceviz serpiştirerek servis yapalım.

Afiyet Olsun.
" } ] }