{ "title": "Cevizli Kadayıf Sarması", "image": "https://www.kadayif.gen.tr/images/cevizli-kadayif-sarmasi.gif", "date": "20.01.2024 04:41:55", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "
Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de bulunmaktadır. Bu seçeneği ağır bulanlara fırında kızartılan seçeneğini öneriyoruz. İçerisinde kullanılan ceviz sayesinde enerji veren bir tatlıdır. Sunumu güçlü olan bu tatlıyı misafirleriniz için kısa zaman içerisinde hazırlayabilir, keyifle yiyebilirsiniz. Evde küçük çocukları olanlar, bu tatlıyı yapıp gönül rahatlığı ile çocuklarına sunabilirler.

Malzemeleri
Şerbeti için
Nasıl Yapılır?

Şerbeti kaynatacak olduğumuz tencerenin içerisine suyu ve toz şekeri koyalım. Orta harlı ocakta 10 dakika pişirelim ve yarım limonun suyunu ilave ettikten sonra şerbeti soğuması için serin bir ortama taşıyalım. Kadayıflarının tamamını geniş bir kap içerisine alalım ve içerisine sıvı yağı dökelim. İyice karıştırdıktan sonra elimize bir tutam alalım ve içerisine arzuya göre ceviz koyalım. Bu tarifte cevizi bolca kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Sarmaları bilindik sarmalar gibi saralım ve fırın kabına sıralayalım. Sarma işlemi sona erdiğinde tereyağını eritelim ve sarmaların her yerine eşit miktarlarda gelecek şekilde dökelim. Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırına koyup, üzeri değim yerinde ise nar gibi kızarana kadar pişirelim. Kadayıfların üzeri istenilen gibi kızardığında fırından çıkartalım ve 5 dakika kadar soğutalım. Bu işlemden sonra önceden soğumaya bırakmış olduğumuz şerbetle kadayıfları buluşturalım. Tatlı soğuduğunda servis tabağına alıp, dondurma ile servis edelim. İsteyenler servise kaymakta kullanabilirler.

Afiyet olsun.
" } ] }