{ "title": "Burma Kadayıf", "image": "https://www.kadayif.gen.tr/images/burma-kadayif.gif", "date": "21.01.2024 12:46:38", "author": "UFUK DEMİRAL", "article": [ { "article": "
Burma Kadayıf Diyarbakır ilimizden Türkiye'ye yayılan tatlı türüdür. Yörelere göre küçük farklılıklar gösteren kalorisi yüksek bir tatlı türüdür. Tatlıda özellikle fıstık kullanılır. Bir bayram günü yolunuz Diyarbakır bölgesine düşerse neredeyse her evde bu tatlıyla karşılaşabilirsiniz.

Burma Kadayıf Malzemeleri
Şerbeti için
Şerbeti hazırlamak için uygun bir kaba suyu ve şekeri koyun kaynatmaya başlayın kıvamı katılaşınca 5-6 damla limon suyu damlatın ve ocağın altını kapatın. Öncelikle tatlının şerbetini hazırlayın çünkü siz tatlıyı hazırlayana kadar şerbet soğur ve tatlının üzerine dökülecek hale gelir.

Burma Kadayıfı Nasıl Yapılır?

Taze kadayıfı elinizle uzun ve ince bir şekilde açın. İçerisine iyice fıstık serpiştirin ve kadayıfı burarak şekillendirin. Sadeyağı tepsiye yayın ve daha sonra tepsinin ortasından başlayarak kadayıfı yuvarlak bir biçimde çevirerek tepsinin tamamına yayın. Sadeyağı kadayıfın üzerine gezdirerek dökün. Daha önce 200 derecede ısıtılmış fırına kadayıfı yerleştirin ve hafifçe kızarana kadar pişirin. Pişirdikten sonra kadayıfın yağını süzün ve başka bir tepsiye ters bir şekilde yerleştirin süzdüğünüz yağı tekrar kadayıfın üzerinde gezdirin ve alt tarafını da aynı şekilde pişirin. Fırından çıkarın ve şerbeti tatlının üzerinde gezdirin ve tekrar 5 dakika orta ateşte pişirin. Şerbeti tam çekene kadar tatlıyı tepsi içerisinde bekletin.

Tatlınız servise hazır afiyet olsun.
" } ] }