{ "title": "Baklava Yufkasından Kadayıf Sarma", "image": "https://www.kadayif.gen.tr/images/baklava-yufkasindan-kadayif-sarma-1262.jpg", "date": "19.01.2024 17:11:04", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Baklava yufkasından kadayıf sarma, Kim sevmez ki çıtır çıtır bir baklavayı? Ama baklava yufkası açmak sanıldığı kadar kolay bir iş değildir. Maharet ister püf noktalarını bilmek ister ve günümüz koşullarında ve yoğunluğunda pek çoğumuzun buna ayıracak vakti ne yazık ki yok. Ama artık baklava yufkası ile yapabileceğimiz tarifler o kadar çok ki ve en güzeli de artık hazır baklava yufkalarını pek çok marketten, bakkaldan ve yufkacılardan kolaylıkla temin edebiliyoruz. Standart olan paketlerde ise aşağı yukarı 45 adet baklavalık yufkası çıkıyor. Yapmamız gereken ise sadece tarifi uygulamak oluyor. Baklava yufkasından kadayıf sarmayı daha önce denemediyseniz acil olarak denemenizi tavsiye ederim. Görüntüsü ile göze lezzeti ile damağa hitap edebilecek hem akşam yemekleri sonrası hem de 5 çaylarınızda rahatlıkla ikram edebileceğiniz ve tam not alabileceğiniz bir tarif.

Baklava yufkasından kadayıf sarma için gerekli malzemeler
Baklava yufkasından kadayıf sarma tatlının şerbeti için
Baklava yufkasından kadayıf sarma tatlı nasıl yapılır?

Öncelikle şerbetimizi hazırlayarak başlayalım. Tozşeker ve suyu bir tencereye alarak kaynatalım. Kaynama aşamasına geldikten sonra limon suyunu ekleyerek kısık ateşte şerbet kıvamı alana kadar kaynatmaya devam edelim. Ocağın altını kapatıp bir kenara alalım.

Çiğ kadayıfları derin dondurucuda daha önceden 2 saat kadar bekletirsek parçalama işlemi çok daha kolay olacaktır. Bir kesme tahtası üzerinde çiğ kadayıfları minik minik doğrayalım.

Eğer bir masa kullanarak tarifi yapıyor isek masanın aldığı kadar baklavalık yufkaları serelim. Yalnız baklavalık yufka çok hassas olduğundan hemen kuruma yapar bu yüzden elimizi çabuk tutarak yapmalıyız. Eğer kurursa sertleşme yapar ve istediğimiz şekilde rulo yapmamıza imkân vermez.

Serdiğimiz baklavalık yufkayı bir fırça yardımı ile tereyağıyla yağlayalım ve üzerine kıydığımız çiğ kadayıflardan ve dişe gelecek şekilde rondodan geçirilmiş fındık içinden koyarak rulo şeklinde saralım. Bu aşamada ruloların çok sıkı olmamasına dikkat edelim. Gevşek sarmak hem pişmesi açısından hem de şerbeti çekmesi için daha iyi olacaktır.

Tereyağı ile yağladığımız tepsiye yapmış olduğumuz ruloları 2'şer parmak kalınlığında keserek güzelce dizelim. Bütün baklavalık yufkalar ve iç malzememiz bitene kadar devam edelim.

Mutlaka önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim. Bir püf noktası olarak eğer çıtır çıtır bir tatlı olmasını isterseniz fırından çıkan tatlı soğuduktan sonra şerbeti ılık bir halde dökebilirsiniz. Ama yumuşak olsun isterseniz sıcak tatlıya soğuk şerbet dökebilirsiniz. Dinlendirdikten sonra Baklava yufkasından kadayıf sarma tatlısı servise hazır.
" } ] }