{ "title": "Baklava Yufkalı Kadayıf Tatlısı", "image": "https://www.kadayif.gen.tr/images/baklava-yufkali-kadayif-tatlisi-181.jpg", "date": "19.01.2024 07:58:33", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Baklava yufkalı kadayıf tatlısı; Türk mutfağının nadide tatlılarından olan baklavanın yufkası ile yapılan kadayıfların lezzeti ve görünümünde baklava ile benzerlik gösterir. O nedenle de değişik lezzetler arayanlar için mutlaka denenmesi gereken bir lezzettir. Farklı damak tatları arayanların ilk denemesi gereken bu iki farklı tatlının karışımı çok güzel olur. Şerbetli bir tatlı olan baklava yufkası kadayıf tatlısı sarma şeklinde yapılan bir tatlıdır. Özellikle Türk kültürünün en önemli değerlerinden dini bayramlarında gelen misafirlere ağır tatlılar yapmak vardır. Bu tatlı sayesinde misafirlerinize bayramlarda değişik lezzetler tatdırabilirsiniz.

Baklava yufkalı kadayıf tatlısının malzemeleri
Şerbeti için gereken malzemeler
Baklava yufkalı kadayıf tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikli olarak tatlımızın ilk şerbeti yapılır. Şerbet için gereken su şeker bir tencere içerisine alınarak kaynayana kadar karıştırılır ve kaynadıktan sonra birkaç damla kadar limon suyu ilave edilir. Daha sonrasında da ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Diğer taraftan yine bir tava içerisine tereyağı konularak normal ateşte ocakta eritildikten sonra içerisine kadayıflar eklenerek kavrulur ve sürekli olarak karıştırılır. Böylelikle yanmaması sağlanır. Daha sonra ocaktan alınan kadayıflar bir kenara konarak düz ve geniş bir tezgâh üzerine baklava yufkaları konularak ayarlanır. Serilen yufkaların içerisine eritilmiş tereyağı bir fırça yardımı ile sürüldükten sonra, kadayıf ve dövülmüş ceviz içi serpiştirilerek yerleştirilir. Daha sonra rulo haline getirilen baklava yufkalı kadayıf tatlılarımız fırın tepsisine yerleştirilir. Bu işlem kadayıf ve ceviz içi bitene kadar işlem tekrarlanır tüm baklava yufkaları bittikten sonra ortalama iki parmak uzunluğunda olacak şekilde parçalara ayrılması için bir bıçak yardımı ile kesildikten sonra üzerine son kalan tereyağı gezdirilir. Daha sonra önceden 190 derecede ısıtılmış fırın içerisine yerleştirilir. Ortalama yarım saat pişirildikten sonra üzeri nar gibi kızardığında fırından çıkartılarak soğuyan şerbet üzerinde gezdirilerek dökülür ve şerbeti emebilmesi için bekletilir. Şerbetini tamamen içine çeken baklava yufkalı kadayıf tatlımız artık hazır ve misafirlerinize servis edilebilir hale gelir.

Afiyet olsun.
" } ] }