{ "title": "Antep Fıstıklı Kadayıf", "image": "https://www.kadayif.gen.tr/images/antep-fistikli-kadayif.gif", "date": "21.01.2024 09:24:07", "author": "Buket Korkmaz", "article": [ { "article": "Antep fıstıklı kadayıf, ülkemizde tatlı olarak yapılan ve genellikle Güney Doğu Anadolu bölgesinde sıklıkla yapılan bir tatlı türü olmaktadır. Kadayıf yüzyıllar boyunca yapılan ve hamurun sıvı halini özel olarak üretilen delikli bir kabın içerisine koyup bu hamuru kızdırılmış sacın üzerine dökmeleri sonucunda oluşur. Kadayıf tel tel olmaktadır ve pastanelerde en çok satılan tatlılardandır. Antep fıstığı en çok Gaziantep ilinde üretildiğinden Antep fıstıklı kadayıf tarifi de Gaziatntep tarafından sahiplenmiş olsa da hem doğu da hem batıda sıklıkla yapılmaktadır. Kadayıf hem hamur işi olduğundan hem de şerbetli olduğundan dolayı çok ağır bir tatlı türüdür. Böyle bir durumda kilo sorunu olanlar ya da şeker hastalarının bu tatlıyı tüketirken çok dikkatli olmaları gerekmektedir. Sizler de hazır almak yerine evinizde kolayca yapacağınız bu tatlıyı sadece malzemeleri sayesinde çok kısa süre içerisinde yapabilirsiniz.